Nu te opri niciodata

Intrebare: Daca pastrez intentia corecta pe parcursul studierii Zohar-ului, nu ar trebui sa am niste rezulate?

Raspunsul meu: Nu stim daca intentia noastra este corecta sau nu. Perfect posibil, ma aflu intr-o dispozitie speciala si ma simt entuziasmat, dorm bine si percep totul cu claritate. Deci mi se pare ca intentiile mele sunt sublime si indreptate direct catre telul spiritual. Si uneori, cu greu ma pot tine treaz, alunecand in somn si trezindu-ma mereu, sau amintindu-mi deodata unele evenimente din trecut.

Nu stim cum functioneaza; de fiecare data, fiecarei persoane i se ofera anumite imprejurari si i se arata eforturile pe care trebuie sa le faca. Cel mai important lucru este sa continue pur si simplu, indiferent de rezultat. Cineva poate incerca sa isi imagineze tabloul spiritual pe care il descrie Zohar-ul, pentru fiecare situatie. Cu foarte mare greutate poate sa o infaptuiasca, dar daca, aflandu-se in cea mai dificila situatie, si totusi reuseste sa se prinda de capatul funiei, atunci succesul este cu mult mai mare decat cand primise inspiratia chiar de la inceput.

Desigur nu putem desconsidera starile de entuziasm care ne sunt daruite. Dar ar trebui sa acordam o mai mare atentie conditiilor interioare sau exterioare pe care le gasim in noi insine. Oricare ar fi conjunctura data cuiva, acestea sunt conditiile sub auspiciul carora trebuie sa facem tot ce ne sta in putere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: