O aventura excitanta fara a parasi camera ta

Zoharul pare ca ne spune o poveste simpla. Descrie aceleasi lucruri din nou, dar de la nivele si grade diferite si in termeni si situatii variate. Nu ne putem abtine sa ne miram: De ce se intoarce la acelasi lucru de fiecare data? Cat de mult putem vorbi despre acelasi lucru?

Totusi, trebuie sa intelegem ca o persoana trece prin aceste stari cand citeste Zohar-ul, deci nu este deloc acelasi lucru. Experimenteaza o noua aventura de fiecare data. Poate fi descrisa in aceleasi cuvinte, dar este asa, pentru ca nu exista nimic in realitate decat zece Sfirot si trei linii, adica cele patru  litere ale HaVaYaH, multiplicate de trei linii, egal, douasprezece parti.

Daca dorinta si ecranul se schimba in noi, atunci noi calitati sunt constant relevate, cum ar fi sunete, mirosuri si gusturi. De la inceput pana la sfarsit, imaginea se schimba de fiecare data si experimentam noi impresii si senzatii in fiecare zi.

De aceea, cu toate ca ne putem intreba de cate ori se poate repeta (si textul Zohar-ului este abia cinci procente din originalul care a existat), fiecare pagina si fiecare cuvant este o experienta unica si completa pentru aceia care au dobandit spiritualitatea. Sa speram ca fiecare din noi va fi in starea sa simta Zohar-ul, in acest fel.

Din Lectia Zohar de seara 13.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: