O calatorie in jurul lumii cu cartea Zohar

Intrebare: Cum putem sa adaptam miscarile interioare sa se potriveasca cu textul cartii Zohar?

Raspuns: Raportat la alte surse cabalistice, aceasta este relativ usor de facut cu cartea Zohar pentru ca viteza si citirea textului sunt de asa natura incat tot ce ai de facut este sa simti cum plutesti impreuna cu textul. Dar asta nu inseamna ca tu ii auzi sunetul precum zgomotul unui rau care se scurge.

“ A pluti impreuna cu” inseamna  ca tu simti/experimentezi  foarte calm, asa cum este scris “Vorbele inteleptilor sunt auzite in liniste”. Tu avansezi impreuna cu autorii Zoharului fara nici o opunere, aranjandu-ti impulsurile interioare sa se potiveasca cu sunetul cuvintelor. Daca ai ratat cateva cuvinte si nu le-ai auzit, nu iti face griji, ci continua cu curgerea cuvintelor. Astfel tu continui cu curentul precum un bustean pe valuri imitand toate nuantele apei.

In acest fel noi trebuie sa permitem calitatilor, dorintelor si senzatiilor noastre sa curga impreuna cu textul Zohar-ului ca si cum ar fi la suprafata apei,incercand sa te potrivesti  cu aceast suvoi,sa incerci sa gasesti unde aceste calitati si dorinte descrise in Zohar se gasesc in interiorul nostru.Dar ar trebui sa le cautam foarte simplu si usor.Cel mai important lucru e sa lasi curentul sa treaca prin tine. La urma urmei suntem doar un vas sau Kli prin care acest rau de cuvinte trebuie sa se reverse in noi.

Cand citim Zohar-ul noi nu incercam sa activam mintea sau sa discernem definitiile interioare.Chiar si in locurile unde Zoharul pare sa vorbeasca folosind terminologie tehnica,stiintifica,utilizand limbajul cabalei, ar trebui de asemenea sa lasam acest text sa patrunda senzatiile mai degraba decat mintea,insemnand sa ascultam propriile noastre trairi si impresii,incercand sa simtim cum fiecare cuvant are ecou in noi cu privire la limbajul pe care Zohar-ul il utilizeaza.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/9/11, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: