O Punte spre Lumea Spirituala

Cartea Zohar a fost scrisa de un grup de mari kabalisti, asemanatori unul celuilalt, cum nu a existat niciodata in toata istoria. Ei au creat un pod de limbaj, de informare, de forte, senzatii si Lumina, conectand senzatiile si intelegerea noastra din lumea revelata, cu senzatia si intelegerea Lumii Ascunse.

Cand studiem cele scrise in Cartea Zohar si incercam sa intram in starea pe care ei doresc sa ne-o transmita, atunci noi suntem ca un bebelus, care deschide cu lacomie ochii si gura pentru a absorbi ceea ce mama sa vrea sa-i spuna. El nu intelege nimic, ci pur si simplu se uita la ea si isi exprima bucuria prin gesturi, miscare.

Noi trebuie sa facem eforturi similare, pentru a intelege profesorii nostri. Pentru a face acest lucru, trebuie sa ne conectam unii cu altii, in acelasi mod in care cei zece autori ai cartii Zohar sunt conectati. Chiar daca citim, fara nicio explicatie, vom incepe treptat sa simtim noi reactii interioare si miscari. Din interiorul nostru, dintr-un nivel inconstient si subconstient va incepe sa vina, totusi, spre noi, un domeniu sau o lume noua si sa ne devina mai apropiata, mai obisnuita.

Noi numim lectiile noastre “Studiu la Cartea Zohar”, dar, in realitate, aceasta carte nu este studiata, ci  revelata, iar dezvaluirea seintampla prin aspiratia si disponibilitatea noastra de a simti Lumea Ascunsa. Gradul de pregatire trebuie sa fie exprimat prin unitatea dintre noi, similar cu unitatea dintre autorii acestei carti. Este o unitate a tuturor punctelor din inima – aspiratiile spre asemanarea cu Creatorul. Acesta este modul in care kabalistii descriu conditia necesara pentru utilizarea corecta a Cartii Zohar.

In procesul citirii textului acestei carti, va ofer mici clarificari, pentru a va ajuta sa “apucati” textul, similar cu explicatiile unui adult, in timpul jocului cu un copil.

Ori de cate ori kabalistii scriu despre Cartea Zohar, ei nu se refera la aceasta ca la Cartea Zohar, ci pur si simplu ca la: Cartea. Aceasta este exprimarea dorintei lor de a arata ca nu exista nici o alta carte in intreaga lume!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed