Ochelarii miraculosi

Intrebare: Cum recunosc forma primita de la Superior?

Raspuns: Stiinta Kabbalah vorbeste despre lucruri foarte logice si ne dezvaluie o mare cantitate de noi cunostinte despre conditia omului in aceasta lume si despre forta ce ne guverneaza pe noi toti. Facand asa, Kabbalah suplimenteaza cunostiintele noastre legate de psihologia umana si intreaga noastra perspectiva asupra lumii.

Totusi, stiinta Kabbalah se adreseaza celor care au deja simtul spiritualitatii si dispun de cele cinci organe spirituale de perceptie: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin si Malchut. Pana cand o persoana dobandeste aceste inalte organe de perceptie, Kabbalah nu este o stiinta pentru ea, ci mai degraba un mesaj codat, o carte cu mistere.

Ce pot sa fac daca nu am capacitatea de a intelege nici macar un cuvant din ce citesc? Nu sunt prezent in realitatea care preschimba fiecare cuvant pe care il citesc, intr-o senzatie concreta. Daca imi lipseste o asemenea conexiune cu lumea, in timpul cercetarii, nu o putem considera o stiinta. Doar atunci cand am toate informatiile studiului si pot sa experimentez cu ele, atunci va deveni o stiinta.

De altfel, la inceput nu studiem Kabbalah pentru a invata intelepciunea, ci pentru a obtine instrumentele (Kelim) cu ajutorul carora dobandim intelepciunea si apoi putem incepe sa simtim obiectul cercetarii noastre. Daca vederea mea este defectuoasa, atunci, pentru a fi capabil sa vad, trebuie sa-mi cumpar mai intai o pereche de ochelari. Castig bani suficienti pentru a-mi procura ochelarii, ii pun la ochi si doar atunci incep sa vad clar. Incep sa aud explicatiile si sa inteleg despre ce mi se vorbeste.

Din acest motiv exista timpul de pregatire, pentru a ne lucra asupra noua insine si a putea patrunde in lumea spirituala. Incepem sa o simtim pana la nivelul la care ii obtinem proprietatile.  Mai tarziu, pe masura ce apar si se dezvolta in interiorul nostru, incepem sa cercetam noua lume, la fel ca un copil care creste datorita noilor calitati ce se contureaza inauntrul sau.

In faza initiala a dezvoltarii a noi calitati inauntrul nostru, nu avem de pus nicio intrebare, pentru ca nu avem capacitatea de a intelege. Doar o singura intrebare este potrivita in acest timp: Ne aliniem noi in mod corect pentru a atrage Lumina Superioara ce formeaza noi calitati in interiorul nostru? Succesul si viitorul nostru depinde de actiunea Luminii.

Din Lectia Zohar de seara 29.04.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: