Painea Intristarii

Zohar, Capitolul VaYetze (Si Iacob a iesit) – Partea 2, Paragraful 219: Cand Creatorul a dorit sa ii aduca mai aproape de El, El le-a dat gradul de paine al intristarii. Painea intristarii este Regele David, despre care este scris: Pentru ca sunt trist si plin de nevoi.

Regele David este Nukva. Cand ea primeste iluminarea din stanga de la Bina, ea este la acelasi nivel ca ZA, al patrulea picior al tronului, Bina. In acelasi timp, Nukva este atasata de Bina si nu vrea sa se imperecheze cu ZA, sotul ei. Deci, ea este saraca si fara lumina, si este numita apinea intristarii, de vreme ce Hochma nu straluceste fara Hasadim. In acelasi timp este scris, Pentru ca sunt trist si plin de nevoi. Si acesta este nivelul lui Nukva la primul ei nivel.

S-ar parea ca abundenta exista in Lumina Hochma. Totusi, la ce e buna daca nu o poti folosi? Fara a fi imbracata in Lumina Hasadim, ea iti aduce doar intuneric. Este preferabil sa nu ai Lumina lui Hochma inainte de a primi Lumina lui Hasadim. Toata abundenta ta se revelaza in Lumina Hochma in masura in care Lumina lui Hasadim este prezenta.

Deci, abundenta este masurata doar prin gradul Luminii Hasadim in vasul spiritual(Kli). Hochma poate straluci numai in masura in care este prezenta Lumina Hasadim. Asta explica de ce painea intristarii implica faptul ca tu ai deja Lumina Hochma, dar inca iti lipeste posibilitatea revelarii sale deoarece ai nevoie de Lumina Hasadim, adica, tu experimentezi absenta daruirii si iubirii.

Din partea 2 Lectia zilnica de Kabbalah 30.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: