„Pentru a respecta secretul stăpânului Său”

Cartea Zohar: Înțelepciunea pe care cineva ar trebui să o cunoască: să cunoască și să respecte secretul Stăpânului său, să se cunoască pe sine, să știe cine este, cum a fost creat, de unde vine și încotro se îndreaptă, cum este corectat corpul și cum va fi judecat de Regele tuturor.

Pentru a se înțelege pe sine, omul trebuie să-și înțeleagă stăpânul, Creatorul, pentru că suntem creați, așa cum se spune alegoric, după chipul și asemănarea Lui. Așadar, trebuie să înțeleg această imagine și apoi voi discerne asemănarea mea cu El.

Cum pot dezvălui Creatorul, astfel încât să mă cunosc pe mine? Pentru a face acest lucru, trebuie să mă schimb și atunci îl voi simți și-L voi vedea. Se pare că atunci când îl ating pe Creator, mă ating pe mine. Este un proces de descoperire de sine.

Când creez imaginea Creatorului în mine, asemănarea mea cu El, mă găsesc corectat. Și aceasta este o singură imagine. Prin urmare, „om” în ebraică se numește Adam, din cuvântul Domehasemenea Creatoruli.

Adică, partea din mine care va deveni precum Creatorul va fi numită om. Și orice altceva din mine, care nu este precum Creatorul, se numește animal.

Întrebare: Ce înseamnă „a respecta secretul Stăpânului său”?

Răspuns: Secretele sunt planurile. De ce a creat El totul? Cum? De ce m-a creat cu doar cinci simțuri pentru a percepe universul și pe mine în acest fel? De ce trăiesc un timp atât de scurt? Ce ar trebui să realizez în această viață? De ce am fost creat cu astfel de calități, în astfel de circumstanțe, într-o astfel de familie, într-o astfel de epocă? Adică vreau să știu totul.

Când voi stăpâni toate aceste cunoștințe despre creație, voi cunoaște tot ceea ce se referă la mine. Și poate voi găsi în aceasta mijloacele de a-mi schimba destinul, de a putea să mă ridic peste soarta mea, de a trăi un anumit număr de ani pe acest pământ și apoi de a muri. Poate îmi pot îmbunătăți viața și poate chiar mă pot ridica la un nivel în care voi fi deasupra ei, să fiu etern și perfect ca si Creatorul.

De ce nu? Dacă natura este eternă, dacă există într-o formă ideală excluzându-ne doar pe noi, atunci de ce nu pot fi același element integral al acesteia cu toate consecințele?

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: