Poate Cineva Sa-mi Spuna Despre Ce Este Vorba In Zohar?

Am primit multeintrebari despre studiul Zohar-ului, de la studenti mai vechi, precum si de la studenti total incepatori. Oamenii scriu, “Ne-am obisnuit sa intelegem ca ceea ce studiem, Talmud Eser Sefirot si “Introducere in Intelepciunea Kabbalah” (Pticha) ne dau cunostinte despre structura universului. Articolele despre grup ne fac sa ne gandim la unitate si obiectivul pe care grupul trebuie sa-l atinga. Articolele lui Baal HaSulam explica conexiunea Kabbalei cu alte stiinţe si atitudinea sa fata de religie, filosofie, si libertatea de a alege. Ne este clar ca aceste articole trateaza structura societatii externe, precum si structura interioara a omului, care sunt problemele legate de psihologie. Dar ce naiba studiem in Cartea Zohar?“

Aceste intrebari indică atitudinea gresita fata de studiu pentru ca totul trebuie sa se uneasca in cele din urma intr-o singura perceptie. De exemplu, grupul este o colectie de suflete care trebuie sa se adune impreuna. Doar in viziunea si in senzatiile noastre sufletele par straine si diferite, dorintele aflandu-se in jurul nostru, iar noi vrem sa ni le atasam, pentru a vedea imaginea adevarata.

Este imposibil sa studiem Kabbalah teoretic, aceasta intelepciune poate fi inteleasa doar in mod practic. Aceasta este abordarea de ansamblu a stiintei Kabbalah: este destinata descoperirii Creatorului de catre creaturile din aceasta lume.

Creatorul (Bo-Reh) inseamna “Vino si vezi” – prin experimentarea calitatatii altruiste ce trebuie s-o descoperim in noi, mergand de la “dragostea pentru vecin” la “dragostea pentru Creator”. Percepţia fidela a realitatii este atunci cand realitatea nu mai este impartita in “eu si ceilalti”, iar toata lumea este unita impreuna intr-un intreg. Dar cum putem atinge aceasta unitate si perceptie daca suntem inca in imposibilitatea de a simti toate sufletele ca un singur om cu o singura inima, pentru a le uni cu Creatorul, si cum putem sa simtim toata aceasta lume in interiorul nostru? Cum o putem descoperi si intelege?

Toate acestea trebuiesc facute pentru noi de Lumina Superioara. Lumina trebuie sa ne aduca la starea in care “Nu existaă nimeni altcineva in afara de El” si “El este Bun si face Bine”, in ciuda a tot ce seintampla cu noi. Aceste doua forme de mascare trebuie sa vina impreuna si sa se uneasca, noi, pur si simplu nu stim cum sa facem asta sa se intample.

Acest lucru este si scopul nostru atunci cand incepem studiul Zohar-ului: ne dorim ca acesta sa ne dezvaluie adevarata realitate, pentru ca Creatorul sa poade fi dezvaluit creatiei aici si acum, prin dorinta de a fi descoperit, impreuna cu Lumina din ea! In plus, trebuie sa adaugam putina sensibilitate, ingrijorare, si frica la aceasta abordare. Fiecare dintre noi ar trebui sa se intrebe: fac tot ceea ce pot face? Depun cantitatea de efort ceruta? Aceasta, la randul sau, depinde de modul in care simtim importanta obiectivului spiritual si de grija interioara constanta fata de acest obiectiv. Apoi avem succesul garantat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: