Poate cineva sa studieze limba spaniola, ca si Zohar-ul?

Intrebare: In Kabbalah, avansarile depind de intentie si dorinta de a invata materialul. Este posibil sa fie studiata o limba noua prin cladirea intentiei corecte?

Sa presupunem ca vreau sa invat limba spaniola. Nu o inteleg, insa vreau o carte, care sa ma influenteze. Depun efort si imi mentin dorinta sa castig cunostinte prin ea. Voi invata limba spaniola astfel? Sau aceasta metoda se aplica doar la cartile de Kabbalah, cum ar fi Zohar-ul?

Raspuns: Zohar-ul nu are nevoie de intelegerea ta, adica nu trebuie sa o intelegi, pentru a deveni kabalist. Nu vei intelege cu adevarat, nimic, pana cand nu devii, cu adevarat, un kabalist, chiar daca descriele din Zohar iti vor fi ascunse.

Citesti Zohar-ul, doar pentru a atrage Lumina Superioara. Cand incepe sa te influenteze Lumina Superioara si sa te ridice la un nou nivel, atunci vei obtine o imagine a ceea ce citesti. Abia atunci o vei intelege. Pana cand Lumina Superioara nu te ridica, Zohar-ul va ramane un mister pentru tine.

Intrebare: (continuare): Deci, nu voi invata limba spaniola fara sa o inteleg? Cu alte cuvinte, nu pot pune o carte de limba spaniola in fata mea si sa astept sa ma influenteze. Nu se va intampla.

Raspuns: Nu, o carte de limba spaniola nu te va influenta, dar Zohar-ul o va face. Cand vine de la Zohar, asta nu depinde de cunostinte, ci doar de impactul Luminii Superioare asupra ta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: