Prin literele Cărţii Zohar

Întrebare: Literele despre care vorbeşte Zoharul exprimă forme de conexiune între noi?

Răspuns: Desigur! Numai conexiunea dintre noi! Fără conexiunea dintre suflete, autorii Zoharului nu ar fi putut să perceapă nimic. Totul este peceput în reţeaua de conexiune dintre noi.

Ce percepem? Percepem forţa de dăruire. Suma totală a acestor forţe este numită „Creator” („Bo-Re”- „vino şi vezi”), pe care o revelăm în conexiunea dintre noi, proprietatea de dăruire şi iubire.

Dacă percepem această formă a forţelor, atunci este dorinţa noastră, vasul nostru pentru revelarea Luminii. Dacă percepem o impresie în el, Lumina, aceasta este Creatorul care este revelat în vas, dorinţa. Nu este nimic altceva.

Tot ceea ce citim în Zohar, sau în toate celelalte cărţi cabaliste sunt pur şi simplu impresiile omului, percepţia unui Cabalist a forţei de dăruire în interiorul dorinţei lui, în funcţie de similitudinea proprietăţilor. El ne spune despre dorinţele lui, impresiile lui, forţa pe care el a perceput-o, explicându-ne aceasta intr-o formă externă.

Este posibil să exprimi asta în muzică, cântece şi cuvinte frumoase. Este de asemenea posibil să o explici în limbajul Cabalei, Talmud, sau Legende. În analiza finală, Cabaliştii explică obţinerile lor.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 5/26/2011 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: