Sa ajustam imaginea lumii noastre dupa cum e altruismul

Intrebare: De ce 90% dintre obstacole vizeaza trupul fizic (mi-e foame, sunt obosit, si tot asa)? Caci, corporalitatea este de o importanta mult mai mica decat spiritualitatea si contine doar o mica scanteie de viata.

Raspuns: Intrebi de  ce nu ni s-a dat oportunitatea de a lucra cu dorinte spirituale, lumini si ecrane, in locul celor corporale. Insa, in masura in care incepi sa vezi lumea in undele daruirii, vei inceta, in mod natural, sa mai dai atentie acestei lumi. Va inceta sa mai fie lumea determinanta pentru tine. Vei continua sa existi in aceasta lume si sa interactionezi cu oamenii, dar fara ca aceasta lume sa fie conectata la lumea spirituala, ea  isi va pierde intelesul. Este, mai degraba, o consecinta, o reflectie a lumilor spirituale, care proiecteaza realitatea catre tine.

Exista o tehnologie speciala care proiecteaza in aer, prin fascicule, imagini holografice, tridimensionale. Acestea fac sa apara tot felul de figuri in spatial gol. In mod similar, aceasta lume iti este prezentata in imagini iluzorii, pentru ca aceasta lume este doar o copie a ceea ce exista in spiritualitate.

Dorinta noastra egoista este cea care proiecteaza aceasta lume pentru noi. In timp, ea  poate sa existe  doar in aceasta forma, care nu dispare decat la Finala Corectare. Rabi Shimon Bar Iochai ar putea sta aici cu noi si ar vedea lumea noastra corporala, in ciuda faptului ca el este complet corectat. Intr-adevar, aceasta lume va disparea din simturile noastre, ca urmare a corectiei finale, generale.

Lumea apartine dorintei generale de a primi placere. Este o dorinta egoista, desi nu este impotriva Creatorului. Este o simpla dorinta de a conduce o viata animalica si de a primi placere. De aceea, nu este considerata ucigatoare si nu are nevoie de corectie. Trebuie doar sa o folosesti ca un animal si s-o transformi intr-o dorinta de daruire – sufletul.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 26.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: