Sa spunem povestea Iesirii din Egipt

Zohar, Capitolul Bo(Vino la Faraon), paragraful 179: Porunca ce urmeaza este sa proslavim iesirea din Egipt, care este obligatorie pentru om, mereu. Fiecare om care spune povestea iesirii din Egipt si se delecteaza cu aceasta istorisire, se va veseli cu Divinitatea (care este bucurie din toate partile) in lumea urmatoare. Acesta este un om care simte placere cu stapanul sau si Creatorul se delecteaza cu povestea spusa de el.

Porunca este ordin al Creatorului, legea naturii, datoria fiecarei persoane. Creatorul este natura, ceea ce inseamna ca este  datoria noastra, care este cladita in natura noastra sa spunem povestea despre iesirea noastra din Egipt (egoismul nostru), in proprietatea altruismului.

A spune povestea inseamna a verifica, a afla, a intelege, a testa si a obtine la cel mai profund nivel Lumina care influenteaza dorinta noastra de a primi placere. Ca rezultat al acestui efort, noi devenim constienti de natura participarii noastre in procesul care are loc in noi, sub influenta Luminii. Trebuie sa recunoastem daca implicarea noastra este inconstienta, automat sau independent. Fara o intelegere clara a acestui proces, la cel mai profund nivel al sau de intelegere, noi nu il putem atinge pe Creator.

Este imposibil sa sarim de la o stare corectata la una necorectata. Nu-L vom intelege  pe Creator  si nu vom deveni similari cu El, decat daca intelegem, cu adevarat, creatia. Corectandu-ne pe noi in interior, Il vom obtine pe El (Creator – Bore)in interiorul nostru. Acesta este intelesul lui “Bo re” (Bo – Re), sa vii si sa vezi, sa ajungi si sa intelegi, ceea ce se intampla in interiorul progresului intern, in schimbarile prin care trecem.

In punctul negru al creatiei care a fost facut din nimic,noi trebuie sa repetam toate actiunile Luminii ca sa lasam Lumina sa ne umple. Insa aceasta implinire trebuie sa se petreaca in intelegerea, cunoasterea si senzatiile noastre.

De aceea suntem directionati sa recunoastem intregul proces prin care trece dorinta noastra egoista, de la marginea ei cea mai de jos, de dragul obtinerii proprietatii altruismului: Sa vorbim despre iesirea din Egipt.

 Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson 1.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: