Singura modalitate de a urca

Pentru a urca la nivelul urmator, trebuie sa actionam prin credinta deasupra ratiunii. Credinta inseamna ca Rosh, capul nostru este in Cel Superior. Cel Superior ne spune ce sa facem, si noi facem asa cum ni se spune: Uniti cu prietenii cu studiul. Noi stim ca nu iubim pe nimeni si ca nu vrem sa ne unim cu nimeni, dar ni se spune: Faceti asta mecanic, si nu va mintiti singuri. Nu vreti sa va uniti; inima voastra este impotriva acestui lucru! Faraon, dorinta de a primi placere, inclinatia rea va conduce cu toata puterea sa. Ura este in voi, si joculiubirii’, o minciuna- este la exterior.

Acest lucru este intentionat. Este necesar pentru ca gradul superior la care suntem acum este o minciuna pentru noi; si totusi nu suntem conectati cu acesta. Cu toate acestea vom actiona pana cand devine adevar. Aceasta actiune este facuta de Lumina pe care o atragem prin actul prostescvom face, si ca rezultat – vom auzi, vom atinge Lishma (Bina), nivelul spiritual al auzului.

Aceasta este cea mai inteligenta actiune care ne ingaduie sa crestem. Fara ea, nici plantele, nici animalele, nici oamenii nu evolueaza. Noi avansam doar atunci cand ne anulam in fata Celui Superior, cel mai mare grad spiritual. Noi imitam pur si simplu tot ce putem, cat de mult posibil, fara participarea mintii pentru ca noi inca nu intelegem sau nu percepem ce se intampla la cel mai inalt grad spiritual. Inteleptii spun: Faceti tot ce sta in puterea voastra si am muncit si am gasit. Ati depus mai departe efort si ati gasit o comoara la care nu va asteptati sau pe care nu va imaginati ca o veti obtine.

Aceasta este singura baza de crestere. Nu exista o alta cale de a urca de la un grad spiritual la altul. Trebuie sa ma anulez inaintea Celui Superior si sa imi spun ca Rosh, capul meu serveste doar unui singur scop: sa recunosc actiunile Celui Superior si sa le copiez in Guf, corpul meu. Doar atat! Nu imi folosesc capul pentru corpul meu. Imi folosesc capul, doar pentru a ma conecta cu Cel Superior si sa repet actiunile sale, ca fiind ale mele proprii.

Lumea noastra functioneza conform aceluiasi principiu. In fiecare element al naturii in care exista crestere si evolutie conduce aceasta lege, chiar si la nivelul vegetal si animal al naturii. O celula care doreste sa creasca se uneste cu o celula mai avansata, si astfel evolueaza. Aceasta defineste- a actiona, pentru ca starea spirituala mai inalta nu m-a imbracat in Mohin, si eu ma misc inainte prin mintea Celui Superior, ca intr-un joc. Eu fac asta ca un copil care se joaca de-a adultul si devine adult.

Aceasta este o lege de fier in toate gradele spirituale. Numai prin respectarea ei putem urca gradele spirituale. Aceasta lege conduce atat lumea materiala cat si pe cea spirituala.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 3.08.2010, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: