Sistemul celor Douasprezece Triburi

Zohar, Capitolul  “VeYechi (Si Jacob a trait),” Nr. 694: fericit este cel care se angajeaza corespunzator Torei, fericit este in aceasta lume si in lumea de dupa. Astfel, conducerea lui Judah, o samanta care a fost inclusa in toate. Cele trei linii, prin forta tuturor partilor – Sud, Nord, Est – insemnand cele trei legaturi in brat, Judah, Issachar si Zebulun impreuna, sunt ca si steagurile. Judah este iluminarea liniei drepte; Issachar este linia stanga si Zebulun este linia din mijloc, astfel incat Judah va domni peste toata Sitra Achra.

In timp ce citim Zoharul, vrem sa vedem prin aceste cuvinte ce conectare speciala intre noi descriu ei. Cele 12 triburi sunt structura comuna a conectarii dintre toate sufletele. Toate sufletele care intra in conectare unul cu celalalt tind spre conectarea dintre cele 12 parti ale lui Malchut, sufletul colectiv. Din ce in ce mai multe suflete necorectate din „natiunile lumii” sau „cei slabi” se alatura acestei conectari, devin corectati in intentii si se alatura sistemului celor 12 triburi.

.Asadar, in timp ce citim Zoharul, trebuie sa vedem cum „ne conectam in” aceasta retea de comunicare. Dorim sa fim in conectare si sa revelam in el cum Creatorul interactioneaza cu noi. Dorim sa primim impresii de la acesta, energia vitala si forta daruirii, si sa revelam toate acestea actiuni „fata in fata”.

Asta inseamna ca vrem sa descoperim tot ceea ce citim in Zohar.

Din partea a 2a Lectia zilnica de Cabala 10/10/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: