Toata istoria noastra este doar Pregatirea pentru Ascensiune

Zohar, Capitolul VaYigash (Cand Iuda s-a apropiat), Paragraful 102: …O voce s-a auzit in Ramah ( inseamna si inaltime, in ebraica) Vocea este Nukva care accede si este auzita in Bina, care este numita Ramah (inaltime), lumea Superioara. In Ramah inseamna ca Nukva imbraca linia stanga a Bina, asa cum este scris: Si in ziua aceea a facut Domnul Dumnezeul Ostirilor de Ingeri, apel la plans si jale… Aceasta, din cauza trezirii marilor vase, ce se afla acolo. Ele au blocat toate luminile, si aceasta este a doua corectie. Atunci, Fluviul fi-va uscat, secatuit de ape, inseamna ca cele doua Temple sunt ruinate.

Spargerea sufletului comun a fost necesara pentru corectia sa ulterioara, astfel incat prin acest proces, planul Creatorului sa fie inteles. In stiinta Kabbalah, tot ce studiem este ceea ce s-a intamplat in Lumea Superioara, toate pregatirile pentru creatia din lumea noastra. Doar incepand cu lumea noastra incepem corectia, care se intampla de jos in sus.

Ar trebui sa vedem istoria noastra exact asa. Daramarea Primului si a Celui de-al Doilea Templu si toate lucrurile prin care am trecut pe parcursul istoriei au fost doar pregatirea facuta de Sus in jos. Si abia acum incepem corectia, ascensiunea de jos in sus.

Este scris in Studiul celor Zece Sfirot si in Prefata la Stiinta Kabbalah, ca tot ceea ce se intampla in Lumea Superioara, inclusiv spargerea sufletului comun a fost pus in aplicare de Sus in jos de catre Forta Superioara fara nicio interventie de jos.

Lumea de jos incepe sa actioneze doar acum, dupa amestecarea tuturor dorintelor si dupa ultimul exil, acum cand posibilitatea (este loc pentru), liberul arbitru a sosit, acum cand Cartea Zohar este revelata, si acum, deoarece toate conditiile de ridicare au fost aranjate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: