Un dispozitiv pentru dezvaluirea Luminii Superioare

Cartea Zohar a fost ascunsa multa vreme de oameni. Numai cateva suflete alese (kabalisti) au folosit-o si au dat-o de la unul la altul, formand o descendenta.

Cartea a fost dezvaluita altora, din exterior atunci cand vaduva kabalistului Moshe De Lion a vandut-o, impreuna cu alte carti care apartinusera sotului ei. Acela este momentul in care kabalistii au inceput sa interzica studierea sa si au creat restrictii rigide, care sa respinga oamenii. Intre timp, ei au continuat sa studieze aceasta carte, pentru a isi corecta sufletele si au invatat si alti discipoli care aveau un punct in inima. Insa daca unei persoane ii lipsea punctul din inima si nu se straduia sa dezvaluie spiritualitatea, atunci ii era interzis sa deschida aceasta carte.

Astazi, omenirea ca un tot a ajuns la un stadiu de dezvoltare in care Cartea Zohar poate fi deschisa de oricine; nu e niciun pericol sa o facem. In primul rand, asta se datoreaza Comentariului Sulam la Zohar, al lui Baal HaSulam, iar in al doilea rand se datoreaza nivelului actual de dezvoltare al sufletelor. Egoismul omenesc a devenit atat de grosolan, de agresiv si de corporal, incat, daca o persoana nu are un punct in inima, nu va fi interesata de Cartea Zohar.

Fara indoiala, aceasta carte este singura resursa capabila sa corecteze sufletul. Inca nu intelegem pe deplin ce instrument minunat este. Nu simtim niciun cuvant din ea si nu folosim Lumina care trebuie sa ajunga la noi atunci cand citim aceasta carte. Inca nu suntem conectati la acest sistem functional; pur si simplu, citim cuvintele, fara sa le intelegem semnificatia.

Atunci cand intelegem ce fel de sistem este, cand ne conectam la el si incepem sa il folosim, atunci Cartea Zohar se va dovedi a deveni pentru noi Malchut al Lumii Infinitatii. La fel ca un embrion, vom intra in uterul spiritual care va deveni lumea noastra si vom continua sa crestem, inaltandu-ne de la o lume la alta, pana ce ajungem la Malchut al Lumii Infinitatii. Asta inseamna Cartea Zohar – e o dezvaluire treptata, care lucreaza in acest fel.

Noi nu intelegem ce Carte sacra este aceasta. Cu adevarat, ea este un dispozitiv pentru dezvaluirea Luminii Superioare!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed