Un ghid al dorintelor

Folosind exemplul articolului „Noaptea miresei” , putem intelege cumva cum a fost scris Zoharul. Autorii sai au atins Malchut ca un intreg in timp ce descopereau fragmente din diferite parti in el, cum este dorinta de a se bucura pentru a primi (ingerul Dumah), partea care lucreaza sub cea de-a Doua Restrictie (Tzimtzum Bet).

Partea barbateasca a lui Malchut este privita ca „Regele David” si partea feminina ca „Bat Sheba.” Cabalistii au descoperit Lumina care Reformeaza Malchut, care se poate simti impartit in doua parti si lucra doar in una din ele. Aceste doua parti ale Malchut sunt „MI” (מי) si “ELEH” (אלה). Constant lucram la combinatia lor corecta, si facand asta, devenim asemanatori lui Bina si numelui lui Elochim (אלה-ים) care se afla in ambele.

Vazand radacinile noastre in Lumea Atzilut si performanta lor corecta, autorii Zoharului au descoperit numele si simbolurile numerice (Gematria) acestor parti. Mai departe, ei ne-au descris intr-un mod foarte evident ca atunci  cand radacina spirituala coboara si se imbraca in lumea fizica, noi trecem prin aceleasi stari.

Totusi doar efectele se manifesta in aceasta lume, in timp ce Cabalistii ne spun foarte clar despre radacinile cu care trebuie sa devenim echivalenti. De aceea, in timp ce citim Zoharul, trebuie sa vizualizam proprietatile, fortele si actiunile pe care ei le descopera la un nivel Superior si nu intamplarile si evenimentele din lumea aceasta.

Cum ajungem sa vedem actiunile spirituale? Ca sa facem asta, doar o singura conditie trebuie sa indeplinim: sa dezvoltam calitati asemenatoare cu ale lor. Vrem sa ne unim si descoperim intre noi atributele acestei ingradiri reciproce si sa umplem cu Lumina lui Yod-Kei (י”ה) acea partea dorintei care se afla in fiecare persoana.

Apoi vom intelege cum sa rezolvam dorintele si sa separam partea lui David cu care putem lucra de partea cu care nu putem lucra. Apoi vom atasa lui David partea feminina corectata, Bat Sheba.

Toti vom gasi aceste parti in interiorul nostru ca sa ne putem uni cu ceilalti si corecta Malchut colectiv unde, in conformitate cu corectia, Creatorul se releva.  Toate lumile se manifesta intre suflete, in locurile in care are loc restrictia si reducerea Luminii.

Cand tanjim dupa unitate, ascunderea dispare si gasim formele de comunicare pe care Zohar le descrie  pana cand atingem interconectarea fara limite, Lumea Infinitului.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/21/10, “Noaptea miresei (The Night of the Bride)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: