Urcand nivelele iubirii

Intrebare: Cum se exprima mai bine dorinta noastra de a ne uni: in gand sau in senzatie?

Raspuns: Dorinta pentru o unitate mai mare este exprimata in dorinta mea de a fi in senzatia comuna unde nu exista nicio distinctie intre mine si altii, ci in loc este ceva care este impartit. Totusi, nu stiu ce este. Nu vreau sa ma simt pe mine; vreau sa simt pe noi, unde nu este nicio diviziune intre mine si altcineva. Aceasta este o noua realitate pe care producem.

La acel nivel inalt pe care il producem prin eforturile noastre, dorinta nu este impartita (compartat cu nivelul nostru curent). Este ca si cum mai multe picaturi de apa se aduna intr-o picatura mare. Apoi nu mai este nicio modalitatea sa spui despre ele, in afara de starea in care erau separate.

Este imposibil sa exprimi asta cu acuratete in limbajul nostru, dar este ca si cum m-as pierde. Eul meu dispare. La nivelul urmator se transforma in noi. Totusi, in relatia cu un nivel mai inalt, diviziunea noastra, gradual, devine revelata din nou.

Dupa ce obtinem cel mai inalt nivel unde suntem toti lipiti intr-o singura picatura, noi dorinte sau noi  straturi de egoism incep sa se releve in noi. De unde devin relevate? Din AHP al Nivelului Superior, care le lumineaza. Atunci incep sa descopar, ca de fapt nu sunt conectat cu ceilalti, ca de fapt sunt singur si ei sunt la fel. Asta se intampla in viata nostra normala, atunci cand vrem sa ne unim cu cineva cu intreaga inima si intreg sufletul, dar in momentul urmator incepi deja sa experimentezi diferite calcule care te despart.

Acelasi lucru se intampla in spiritualitate, dar acolo se intampla pentru ca Cel de Sus incepe sa ilumineze defectele tale in aceasta stare. Tu crezi ca ai realizat unitatea, dar acum ti se arata ca nu este adevarat. Esti inca o data separat de ceilalti prin calcule egoiste si ura, chiar daca tu ai crezut ca doar iubirea domneste intre voi.

La fel se intampla in lumea noastra: Credem ca intotdeauna inlocuim iubirea cu ura si ura cu iubirea, dar nu este adevarat. Adevarul este ca exista nivele diferite. Un ego mai mare ne este relevat constant si de aceea, la fiecare nivel, raul se transforma in bine, apoi binele se transforma in rau si asa avansam.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 18.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed