Viața nouă nr. 728 – Cartea Zohar si puterea binelui

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat :

Este bine să se păstreze Cartea Zohar în fiecare casă, deoarece aduce oamenii aproape de esența înțelepciunii Cabala.

După distrugerea celui de al doilea Templu (Beit HaMikdash), Rabbi Shimon și studenții săi au scris Cartea Zohar prin legătura dintre ei într-un grup de zece. Cartea Zohar explică modul în care să ne conectam unii cu alții pentru a atrage puterea buna a naturii.

Astăzi  avem nevoie de  puterea bună la fel cum avem nevoie de aer. Astfel Cartea Zohar a fost revelata cu  „Comentariul Sulam.”: „” Și să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta „(Deuteronom 6: 5), cu ambele înclinații ale tale” (Mishna Berachot 9: 5).

Acest lucru înseamnă că există o putere în Cartea Zohar pentru a construi înclinația bună în om, iar cu această trăsătură el poate construi o forță pozitivă pentru a echilibra  persoanele care doresc să se conecteze cu iubire. Atunci când cineva dobândește forța bună în plus față de forța rea, el poate pătrunde în interiorul  sistemului divin.

În anii de exil, cabaliştii au ascuns intelepciunea Cabala de  oameni, deoarece oamenii nu erau gata, pana astăzi când sunt pregătiţi.

Cartea Zohar este destinată fiecărei persoane și, astfel, am publicat o editie Zohar pentru popor, care este foarte abordabila de către toată lumea. Cartea Zohar aduce puterea lui Mesia în viața noastră, puterea care ne poate scoate din ego catre iubire.

Din KabTV  „Viața nouă nr. 728 – Cartea Zohar si Puterea binelui” 5/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: