Voi ajunge la ceva Bun

Am inceput sa citim Zohar-ul dupa ce ne-am pregatit pentru asta prin studierea articolelor lui Rabash, in timpul primei parti a lectiei, adica, dupa ce suntem gata sa primim Lumina care Reformeaza. Ce inseamna, Suntem gata? Noi avem o dorinta pentru asta, o dorinta pentru dimensiunea interioara, in particular, pentru dobandirea proprietatii de a darui dincolo de mintea noastra pamaneana si de senzatiile noaste. Noi dorim ca aceasta proprietate sa ne guverneze.

Dar daca o persoana nu are dorinta pentru asta? Daca nu simte lipsa proprietatii de a darui si chiar nici nu doreste sa simta aceasta lipsa? Ce ar trebui sa faca? Si el ar trebui sa stea cu aceia care doresc sa dobandeasca proprietatea de a darui. O persoana care nu simte virtual nici o relatie cu asta, ar trebui sa se lipeasca precum un nou-nascut de aceia care studiaza. Se spune despre stiinta Kabalei: Va hrani orice carne.

In lumea noastra, o persoana merge la medic, chiar daca este sanatoasa: Daca descopera ca sufera de ceva? De ce ai nevoie de asta daca esti sanatos? Vreau sa fiu sigur ca nu am nici o afectiune care se agraveaza, in timp ce eu nu sunt constient de asta.

Acelasi lucru se aplica si la noi. Chiar daca nu simtim lipsa proprietatii de a darui si ne consideram sanatosi, noi avem incredere in marii Kabalisti care ne sfatuiesc sa ne examinam. Prin urmare citim Cartea Zohar, chiar daca nu avem nevoie. Poate, multumita acestui lucru, ca eu nu ma simt  in mod particular legat sau nu simt nici necesitatea de a gusta din asta, eu ma voi examina totusi si voi vedea daca posed proprietati negative. Prin corectarea lor, voi ajunge la ceva bun (ma voi simti mai bine).

Din partea 2 Lectia zilnica de Kabbalah 28.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: