Vom încerca din greu să atingem corectarea

Cartea Zohar, Introducere, Noaptea Miresei, punctul 138: Din acest motiv, ”cerul povestește lucrarea mânilor Sale” și, pentru acest motiv, se învârt în jurul întregului articol al lui Rav Hamnouna Saba, pe care ni l-a prezentat.

Până ce corectarea legământului în recompensă și pedeapsă să să fie clarificată în el și pentru care este numită ”corectarea legământului”, ”munca mâinilor noastre”, sfârșitul corecției clarifică această zi când cerurile sunt mirele care intră în Huppa sa cu mireasa.

Astfel, la sfârșitul corecției ”cerul povestește munca mâinilor Sale”, deoarece atunci va fi cunoscut că toate aceste corecții nu sunt munca mâinilor noastre, ci munca mâinilor Sale. Este ceea ce firmamentul povestește, și astfel a avut loc marele Zivug al lui Rav Pealim Mekabse’el.

O persoană are un astfel de sentiment și gânduri că finalul corecției este o stare fixă care va veni în viitor și că noi putem, pur și simplu, să așteptăm. Ea nu înțelege că aceste stări vin după corecțiile pe care le efectuează. Nimic nu vine de la sine, ci doar în funcție de munca noastră asupra corecțiilor.

Nu trebuie să sperăm să rămânem așa cum suntem și că aceste corecții vor veni, pur și simplu, de la sine. Nu, eu sunt cel care trebuie să încerc din greu să realizez corecția.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 02.06.2014, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: