Zohar-ul este Lumina Intreaga

Zohar, capitolul VaYaera (Si Domnul a aparut), paragraful 61: … Si cel intelept va straluci ca aureola pe cer. Astfel, cu corectia cerului, Parsa, KHB TM de Atzilut se imparte si divide, si 12 Partzufim se nasc din el.

Keter s-a impartit in patru Partzufim: Atik si Nukva, AA si Nukva.

Hochma si Bina s-au impartit in patru Partzufim: AVI de sus si Israel Saba si Tvuna

Tiferet si Malchut s-au impartit in patru Partzufim: marele ZON si micul ZON.

De acum inainte, aceste 12 Partzufim se numesc Iluminarea (Stralucirea) cerului, deoarece sunt facute si vin din forta cerului.

Prima iluminare este iluminarea celor care stralucesc in lumina emanata de iluminare

A doua iluminare este iluminarea care straluceste si sclipeste pe diverse parti

Prima iluminare este Partzuf Atik si a doua este Nukva sa. Atik insusi este din Malchut intreg, deasupra cerului, care nu este fisurat. Totusi, acest Malchut este radacina intregului Malchut, si lumineaza Lumina Binei, dupa ce a fost amortita. Este scris despre importanta Partzuf Atik: iluminarea sa lumineaza cu lumina iluminarii. Este lumina iluminarii Bina, care este radacina tuturor Mochin, si daca nu ar fi fost din acea lumina, nu ar fi fost niciun Mochin de Gadlut in Atzilut.

Ea Adauga la importanta lui Partzuf Nukva de Atik faptul ca lumineaza si straluceste atat in Malchut-ul intreg cat si in cel incomplet, deoarece a fost deja stabilit cu cerul, fiind deja fisurat. Din acest motiv ea lumineaza catre toate partile…

Zohar-ul este intreaga Lumina care vine prin Atik si Arich Anpin la Zon si intra in Nukva. Sufletele care urca din lumile BYA si intra in Malchut a lumii Atzilut descopera Lumina acolo. De aceea este numit Zohar (iluminare, stralucire).

Punem acest intreg sistem in functiune prin dorintele noastre, intentiile noastre si rugaciunea (MAN), atunci cand studiem Zohar-ul. Cererea noastra urca, atinge luminarea iluminarii Atik si, de acolo, Lumina incepe sa coboare spre noi, numita Zohar. Aceasta Lumina ne corecteaza si ne implineste si astfel sustine si activeaza intregul sistem.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: