Evoluția dorințelor – Partea a 2-a

Perioadele istorice de dezvoltare a dorințelor

Întrebare: Din punct de vedere istoric, putem descompune evoluția dorințelor umane în funcție de perioade istorice. Se presupune că din urmă cu 35 000 de ani î.e.n. Și 4 000 de ani î.e.n. s-a dezvoltat nivelul mineral al dorințelor umane. Sunt dorințele de bază, cum ar fi mâncare, sex, familie.

Apoi, în urmă cu 4 000 de ani î.e.n. , începând cu creșterea egoismului din Babilon și aproximativ până în secolul cinci e.n. a avut loc dezvoltarea dorințelor la nivel vegetal, mai ales a dorințelor de bunăstare.

Din secolul cinci și până în secolul cicisprezece, aproape 1000 de ani, s-au dezvoltat dorințele la nivel animal, pentru putere și, din secolul cincisprezece până în secolul douăzeci, a fost o dezvoltare a dorințelor la nivel uman – pentru cunoaștere.

Începutul secolului douăzeci a fost marcat a fost marcat de dezvoltarea în oameni atât a individualismului cât și a dorințelor de spiritualitate. Adică, oamenii vor deja să-și atingă rădăcina.

Cum sunt împărțite în interiorul unui singur om aceste dorințe în minerale, vegetale, animale și umane?

Răspuns: Depinde de natura omului, de ce nivel de egoism prevalează în el sau în ea. Până la urmă, toate aceste dorințe sunt  la niveluri diferite de egoism: mineral, vegetal, animal și uman. În funcție de puterea egoismului din fiecare din aceste componente, o persoană este mai înclinată fie spre împlinirea prin mineral, fie vegetativ, animal sau uman.

Întrebare: Vedem de-a lungul istoriei cum dorințele noastre sunt în continuă creștere. Ele cresc atât într-o persoană, cât și în întreaga umanitate. Care este motivul?

Răspuns: Acest lucru se datorează faptului că trebuie să obținem cantitatea și calitatea maximă a dorințelor în cea mai largă varietate a lor. Trebuie să evaluăm, să cântărim, să aflăm intenția lor în noi, cum funcționează, de ce, pentru ce.

Pentru a nu fi doar executanții acestor dorințe, ci pentru a le putea controla, a pune stăpânire pe aceste dorințe, a le stăpâni influența asupra noastră, pentru a atinge un nivel mai înalt decât al nostru, astfel încât controlându-ne dorințele să obținem libertatea maximă de ele și capacitatea de a le controla în funcție de un fel de decizie superioară, rezonabilă.

Din KabTv „Bazele Cabalei” 3/12/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed