„Care sunt lecțiile cheie din această pandemie?” (Quora)

Michael Laitman, in Quora: „Care sunt lecțiile cheie din această pandemie?”

O lecție esențială este că pandemia este doar o lovitură inițială din partea naturii și ne putem aștepta la multe lovituri în forme mai severe, deoarece a venit momentul să suferim o transformare majoră: o schimbare în întreaga noastră abordare a vieții, de la o o abordare competitivă autocentrată, la una în care împărtășim responsabilitatea și considerarea reciprocă și pentru natură.

Schimbările pandemice pe care le vedem deja în societate, de la condițiile de distanțare socială până la creșterea șomajului și afacerile în scădere, arata cum această schimbare a abordării noastre de viață ar trebui sa se transforme.

Mai ales pe tărâmul muncii, am construit o societate plină de afaceri și profesii de care nu avem o nevoie reală.

Prin pandemie, natura a început să filtreze neesențialul din esențial. Întreprinderile care ne-au servit nevoile de bază au continuat sa ne serveasca, în timp ce cele pentru care nu aveam nevoie reală s-au marginalizat.

Dacă privim sfera animalelor, vedem cum o anumită cantitate de animale dispar, iar altele se dezvoltă în locul lor, în funcție de diverse schimbări care apar în natură.

Este similar cu noi.

Suntem părți ale naturii, iar natura operează asupra noastră plasându-ne în noi condiții. În consecință, natura ajustează populația umană și accentul activității sale.

Sub influența coronavirusului, mulți oameni au devenit șomeri și se datorează faptului că există o necesitate scăzută semnificativă pentru o mare parte din profesiile pe care le-am ocupat cândva.

Ne putem aștepta ca întreprinderile și profesiile de care avem o nevoie reală să continue, ceea ce reprezintă doar aproximativ cinci procente din sectorul serviciilor care s-a dezvoltat în ultimii 70 de ani.

De asemenea, vom vedea că aproximativ 95 la sută din ceea ce ne-a preocupat va dispărea treptat. Oamenii vor simți că valorile materialiste pe care le-am deținut, care ne-au determinat să aspiram la îmbrăcăminte scumpa, mașini de prestigiu și călătorii neîncetate în jurul lumii, vor scădea și vom simți nevoi pentru realizări mai de bază și mai simple, împreună cu conexiuni sociale mai semnificative.

Prin urmare, societatea și autoritățile deopotrivă vor trebui să se gândească la ce să facă cu masa în șomaj în creștere din întreaga lume.

În acest punct, am propus o configurație în care oamenii să aibă nevoile lor de bază oferite de autorități în schimbul participării la învățare și activități care urmăresc să crească senzația de conexiune semnificativă în societate.

Pe de o parte, nu vom putea reînvia economia și stilul nostru de viață pre-coronavirus și, pe de altă parte, dacă pur și simplu îndeplinim nevoile de bază ale oamenilor fără să oferim premii sociale și obiective demne de aspirat, atunci societatea va stagna.

Prin urmare, oferind elementele esențiale ale vieții în schimbul participării la învățare și activități care urmăresc îmbunătățirea conexiunilor sociale, vom vedea o schimbare majoră a valorilor – de la egoiste la altruiste, de la individualiste la reciproc dependente și de la materialiste la cele concentrate pe oameni – ceea ce va face această tranziție sa apara avantajoasă pentru toată lumea.

Mai mult, prioritizând conexiunile sociale pozitive mai presus de toate celelalte angajamente, vom ajunge, de asemenea, mai aproape de echilibru cu forma interdependentă și interconectată a naturii și, astfel, vom experimenta feedback pozitiv de la natură: sentimente euforice armonioase, pe care le avem încă de experimentat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed