“Criza din America de hrană pentru bebeluși: hrană de gândit” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Criza din America de hrană pentru bebeluși: hrană de gândit

America se confruntă cu o lipsă de alimente fără precedent în cel mai delicat loc al său, bebelușii. Lipsa de lapte praf pentru sugari din SUA a activat o lege din perioada Războiului Rece pentru a acorda prioritate și a accelera producția. În plus, zborurile forțelor aeriene americane au transportat tone de importuri de alimente pentru copii din Europa în ceea ce se numește „Operațiunea Fly Formula”. Ar fi putut fi o poveste frumoasă dacă nu ar fi fost atât de tragică și reală. Atinge un nerv sensibil, astfel încât să putem reconstrui societatea ca o plasă de siguranță umană pentru toţi oamenii din lume.

Săptămână după săptămână, părinții și îngrijitorii din America au călătorit prin state în căutarea formulei pentru copii doar pentru a găsi provizii limitate sau rafturi goale. Lipsa continuă de lapte praf pentru copii în SUA a fost cauzată de întreruperile legate de pandemie în lanțul global de aprovizionare și de închiderea celei mai mari fabrici de producție a Abbott Nutrition, principalul furnizor al pieței americane, din cauza preocupărilor legate de contaminare.

Cum ar putea o asemenea criză să lovească America cea puternică? La urma urmei, nu este o țară în curs de dezvoltare. Este o superputere care ar trebui să fie imună la o astfel de criză a unui bun esențial. Dar acesta nu va fi un incident izolat. Vom vedea în curând multe fenomene similar, ca urmare a mai multor variabile care afectează lumea de astăzi.

Criza alimentelor pentru bebeluși din SUA ne arată că nicio țară, mare sau mică, bogată sau săracă nu este imună la insecuritatea alimentară. Nimeni nu poate garanta stabilitatea pentru asigurarea celor mai de bază nevoi pentru toată lumea, inclusiv pentru a susține viața copiilor. Aceasta este realitatea instabilă și vulnerabilă în care trăim astăzi; tot mai mulți oameni și țări vor fi afectate și vor demonstra cât de zdruncinată este lumea, de parcă s-ar clătina într-un picior.

Trebuie să deschidem ochii și să vedem că societatea umană nu a fost construită ca un sistem de securitate reciprocă, având ca preocupare principală hrana și copiii. Nu am reușit să planificăm pentru vremurile rele în vremurile bune. Dacă nu admitem, atunci problemele noastre de aprovizionare doar se vor adânci.

Planeta noastră rătăcită este capabilă să ne ofere totul, dar nu îi dăm șansa de a ne oferi ceea ce este necesar, inclusiv hrana pentru sufletul de care avem nevoie, din cauza relațiilor noastre umane rupte. Stricăm tot ceea ce atingem datorită egoismului nostru în creștere, care ne împiedică să fim atenți față de ceilalți.

Scopul acestei crize este să ne zguduie și să ne facă să înțelegem că nu avem de ales, că la scara priorităților, înainte de bani, respect și educație, trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană din lume primește o alimentație adecvată.

Așadar, pe lângă formula pentru bebeluși, în ceea ce privește securitatea alimentară în general putem alege zone fertile precum în Siberia sau America de Sud și le putem transforma în câmpuri globale de cereale care oferă totul pentru toată lumea. Singura condiție este să existe o dorință reală de a hrăni și de a aduce beneficiu întregii lumi, fără a o transforma în afacere personală a cuiva pentru profit individual în detrimentul suferinței altora.

Pirkei Avot (Etica Părinților) ne învață: „Dacă nu există făină, nu există Tora”. Într-adevăr, hrana ar trebui să fie baza preocupării noastre umane. Dacă nu suntem capabili să oferim pâine pentru toată lumea, nu vom putea crește și ridica specia umană la un nivel mai înalt decât cel fizic, la nivelul grijii și echilibrului reciproc. Într-o astfel de stare nu ne va lipsi nimic și vom putea garanta un viitor bun copiilor noștri și întregii societăți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: