“Ce ne învaţă o epidemie globală” (Newsmax)

Noul meu articol pe “Newsmax”: “Ce ne învaţă o epidemie globală

Lumea încearcă cu nerăbdare să se întoarcă pe picioarele ei. Este clar că oamenii trebuie să-și asigure traiul, să pună mâncare pe mesele lor și să revină la afaceri, dar mă întreb, am învățat lecțiile pe care criza de coronavirus a încercat să ni le dea? Ce se întâmplă dacă pandemia nu și-a împlinit scopul, de a ne orienta către crearea unei societăți mai echilibrate?

Treptat, unele magazine și servicii se redeschid în Statele Unite și în întreaga lume.

O aparentă normalitate este restaurată și toată lumea pare să fie mulțumită cu dorința noastră reînnoită de a reveni la abordarea egoistă obișnuită, spre propriul beneficiu și exploatarea ecosistemului, care ne-a adus în acest pericol de la început. Sau poate nu? Va fi interesant să vedem dacă ieșim din această pauză forțată mai înțelepţi, mai conștienţi de sistemul în care trăim și mai dispuşi să facem ceva pentru a restabili echilibrul pierdut din relațiile noastre cu ceilalți și cu mediul înconjurător.

Dacă revenim la modul afaceri-ca de obicei, fără niciun angajament pentru o schimbare substanțială a comportamentului nostru, nimeni nu va putea garanta că un dezastru mai mare nu ne va lovi. Este imperativ să interiorizăm faptul că trăim într-un mediu integral. Toată natura este un singur sistem închis – viu, respirând, dar rănit din cauza ego-ului nostru uman – singurul factor care perturbă funcționarea generală a sistemului integral al naturii, aducând pe viitor astfel de plăgi cum este coronavirusul.

Mă întreb, unde sunt organizațiile internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și vocalii campioni ai mediului, care își ridică glasul și cer o umanitate mai conștientă, înainte ca lumea să relaxeze restricțiile de mișcare și să redeschidă economia? Trebuie să devenim responsabili pentru abuzul asupra resurselor lumii și pentru atitudinea noastră nesăbuită unul față de celălalt. Dar cel mai important, este să ne dăm seama că revenirea la lumea pre-COVID-19 neschimbată ar fi o rețetă pentru dezastru.

Înapoi la noțiunile de bază, nu la criză

Nu ne putem aștepta în mod realist să ne întoarcem la continua noastră exploatare a planetei, care poluează, epuizează și va duce la distrugerea totală a ecosistemului. De asemenea, nu putem reveni la aceleași vechi modele disfuncționale ale societății și la relațiile umane dăunătoare între cupluri, familii, copii și colaboratori. Vechea paradigmă a lăcomiei, perversiunii, corupției și lipsei de empatie nu ne mai poate defini realitatea.

În mod clar, nimeni nu vrea să trăiască în blocaj pentru totdeauna, dar sper că am profitat din plin de oprirea globală pentru a realiza că viața așa cum a fost ea, a devenit nesustenabilă și am conștientizat concluziile pe care trebuie să le tragem despre eforturile care sunt cu adevărat indispensabile și care sunt de prisos, pentru societate.

Natura ne arată calea corectă. Ea funcționează integral, ca un întreg unificat, unde toate părțile sale iau numai ceea ce este esențial, pentru a menține performanțele corecte ale întregului sistem.

Epidemia globală a înghețat lumea, nu pentru a pune capăt dezvoltării noastre, ci pentru a ne conduce în direcția corectă și pentru a ne lărgi viziunea. O atitudine mai prietenoasă și mai armonioasă față de ceilalți și față de natură ne va schimba realitatea anterioară de pierdere totală și o va transforma în câștig total, ducându-ne într-o lume echilibrată. Care ar fi sensul să privim vreodată înapoi, când putem decide să construim împreună un viitor promițător?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed