Cel mai important factor, al educației

917.01Întrebare: Când eram copil între șase și șaisprezece ani, părinții mei m-au dus la stadion să alerg cinci kilometri. În fiecare weekend mergeam la munte pentru o alergare de 24 de kilometri. După aceea, am dezvoltat o ură sălbatică pentru sport.

Când îi oferi unui copil o educaţie care să-l ajute în viitor, cum poți să te asiguri că nu se sperie și nu fuge de ea?

Răspuns: Educația ar trebui să se desfășoare sub influența mediului. Părinții sunt desigur, buni. Dar, în principiu, în orice societate un copil nu este educat de către părinți. El este educat de mediu, de comunitate, de o familie mare ca o turmă.

Deja în pântece, copilul este crescut acolo. Apoi se naște și este crescut lângă mama sa, lângă sânul ei, iar după aceea se îndepărtează puțin și educația lui are loc sub influența societății.

Adică, mai întâi vine dezvoltarea animală internă, apoi după naștere cea externă, pregătitoare, perioada alăptării. Până la vârsta de trei ani, el nu este o ființă dezvoltată social, dar de la trei ani societatea devine inclusă în educația sa.

Aici nu trebuie urmărită nicio influență a părinților ca atare. Influența societății este cea care arată unei persoane că este importantă, că interacțiunea cu ea este importantă și că integrarea în ea este importantă.

Aceasta este educația corectă, mai ales în vremea noastră când intrăm în perioada unei societăți integrale globale, care încă se formează, iar asta se va întâmpla într-un fel sau altul. Prin urmare, cu cât îi învățăm mai mult pe copii arta comunicării și integrării în societate, cu atât este mai bine pentru ei. Apoi societatea va spune dacă ar trebui să alerge la stadion.

Dar numai împreună cu alții. Atunci va fi mai simplu, mai ușor, mai interesant și mai atractiv pentru el. O va face cu plăcere și nu sub presiunea părinților săi.

Vezi ce impresii ai. Dacă ai fi făcut-o cu semenii tăi, poate ai fi lucrat de zece ori mai greu, dar te-ai fi inspirat, ca la toate jocurile din copilărie.

KabTV „Am primit un apel. Influența societății” 30.04.11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: