„Cum să nu mă tem de Coronavirus?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Cum să nu mă tem de coronavirus?

Cred că coronavirusul se va răspândi în continuare și că ne va conduce la o situație în care ne vom teme simultan de el și ne vom obișnui cu locul său în viața noastră de zi cu zi. Mai mult, teama noastră față de virus nu va avea niciun efect de împiedicare asupra funcționării noastre de zi cu zi.

Putem adăuga coronavirusul la o listă lungă de riscuri cu care am învățat să trăim. Totuși, am fi înțelepți să învățăm cum să respectăm câteva reguli pe care ni le trimite coronavirusul. Mai mult, ne putem aștepta la apariția altor crize și, la fiecare moment, va trebui să ne adaptăm.

În viitor, ne vom uita înapoi la pandemia coronavirusului într-o lumină pozitivă, în sensul că a servit la alinierea mai strânsă a relațiilor umanității cu interdependența și interconectarea naturii.

În primul rând, ne-a obligat să luăm în considerare modul în care ne duceam viața și să ne gândim la modul în care am putea reînnoi și îmbunătăți relațiile noastre.

În al doilea rând, a încetinit trendul de consum pe care îl aveam, oferindu-ne spațiu pentru a face diferența între elementele esențiale ale vieții noastre și ceea ce am putea face fără.

În al treilea rând, ne-a arătat exemple clare despre modul în care natura se reface, când ne-am liniștit câteva clipe.

Suntem încă în mijlocul unei lecții majore de interdependență pe care ne-o aduce acest virus, de la necesitatea exercitării dependenței reciproce în localitățile noastre respective – menținerea igienei personale, purtarea măștilor și susținerea condițiilor sociale de distanțare – până la asistarea la interdependența noastră globală strânsă în virusul apărut ca un focar într-o parte a lumii și s-a răspândit rapid pentru a deveni o pandemie globală.

Am vorbit și am scris pe larg despre crizele care constituie oportunități pentru noi de a căuta o legătură mai bună între noi și că acestea servesc pentru a ne avansa către o stare de echilibru cu natura.

Lupta împotriva coronavirusului este inutilă. Vom descoperi din ce în ce mai mult cum cu virusurile este imposibil de luptat. Sunt în interiorul nostru. Corpurile noastre au miliarde de viruși, așa că nu are rost să ne luptăm cu propriile noastre corpuri. Astfel, am fi mult mai înțelepți dacă am învăța cum să ne aliniem – gândurile și dorințele noastre – pentru a ne conecta pozitiv cu ceilalți oameni și natură. Corpurile noastre vor susține apoi sănătos aspirațiile noastre de a realiza cel mai deplin sens al trăirii ca ființe umane, adică, ajustându-ne atitudinile unul față de celălalt pentru a se potrivi cu condițiile strâns interdependente și interconectate pe care ni le pune natura. Vom experimenta apoi viața mult mai fericiţi și mai sănătoşi.

Fotografie de Yohann LIBOT pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: