“Cum să pregătim cu adevărat copiii pentru viață” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Cum să pregătim cu adevărat copiii pentru viață


Un nou program educațional în Israel propune pregătirea elevilor de clasa a XII-a pentru viață. Ei vor participa la acesta în ultimele șase luni ale anilor lor K12 și vor învăța cum să-și gestioneze finanțele și cum să se comporte cu succes pe o piață a muncii în schimbare. Pregătirea copiilor pentru viață este o idee grozavă, dar dacă o începi în ultimele șase luni de participare la sistemul de învățământ, atunci: a) nu îi vei pregăti cu adevărat pentru nimic și b) ce ai făcut în timpul celor unsprezece ani și jumătate, înainte de ultimele șase luni? Pentru a pregăti un copil pentru viață, trebuie mai întâi să pregătim părinții pentru a fi părinte, iar apoi să pregătim copiii din momentul în care se nasc.

Când vorbim despre pregătirea pentru viață, trebuie să includem toate aspectele vieții. Educația financiară este doar un aspect, și nu cel mai important. Copiii au nevoie de cunoștințe în fiecare aspect al vieții, dar cel mai important aspect și cel mai puțin învățat sunt relațiile umane. S-ar putea să excelăm în domeniul nostru de expertiză, s-ar putea să facem mulți bani și să fim înstăriți, dar dacă nu putem comunica pozitiv cu alți oameni și să-i facem să se simtă bine în preajma noastră, atunci nu vom fi fericiți.

Astăzi, cea mai frecventă afecțiune medicală este depresia. Majoritatea celorlalte afecțiuni, cum ar fi diferite dependențe, violență, tulburări de alimentație, dependenţa de muncă și așa mai departe, provin în cele din urmă din depresie care se manifestă prin diferite simptome. În prezent, tratamentul comun pentru depresie implică medicamente. Cu toate acestea, medicamentele nu vindecă depresia, ci doar atenuează durerea. Dacă, pe de altă parte, oamenii depresivi ar putea forma relații de susținere și pozitive, depresia lor ar dispărea ca și cum nu ar fi existat niciodată și asta fără medicamente.

Astăzi, majoritatea adulților nu știu să comunice pozitiv cu ceilalți. Prin urmare, pentru a-i învăța pe copii cum să construiască relații pozitive cu ceilalți, și adulții trebuie să învețe abilitatea asta.

Poate sună naiv sau nerealist să credem că oamenii pot relaționa unii cu alții fără răutate în inimile lor, dar a continua să trăim așa cum am trăit până acum nu este doar nerealist, ci distruge și societatea și planeta noastră și reprezintă problema unui risc real ca un alt război mondial să izbucnească.

Prin urmare, chiar dacă nu reușim să facem o conexiune pozitivă, nu face rău nimănui dacă facem un efort. Dar dacă nu facem efort și continuăm așa cum suntem, cu siguranță ne vom distruge pe noi înșine și planeta pe care trăim, iar viitorul pe care îl vom lăsa copiilor noștri va fi foarte sumbru. După catastrofă, ei vor trebui în continuare să învețe să fie în relații bune unul cu celălalt, așa că n-ar fi mai bine dacă am învăța acest meșteșug și l-am preda copiilor noștri cât suntem cu toții încă aici?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: