“Există vreun beneficiu în introspecție?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Există vreun beneficiu în introspecție?

Dacă trecem printr-o introspecție care are ca scop îmbunătățirea conexiunii noastre unul cu celălalt într-o manieră integrală, atunci există într-adevăr un mare beneficiu pentru introspecție.

De exemplu dacă ne gândim: „Când vom putea să ne pese de toți oamenii din lume, așa cum ne pasă de familia noastră unită?” atunci o astfel de introspecție ne aduce mai aproape de echilibrul cu legile integrale ale naturii.

Nu înseamnă că ne gândim că toată lumea are exact aceleași sume de bani și active. Nu putem face astfel încât fiecare persoană să aibă, să spunem o mie de dolari și să termine cu controlul nostru. În schimb trebuie să ținem cont de cerințele, nevoile și stările fiecărei persoane.

Trebuie să ne pese de întreaga lume în mod similar cu modul în care o familie care funcționează bine discută despre cum să-și aloce resursele fiecăruia dintre membrii săi în funcție de cerințele, nevoile și stările lor respective. Dacă ne pasă de umanitate în acest fel, atunci nu ar mai fi loc pentru tot felul de crize și dezastre pe care le primim de la natură, pentru a ne trezi la conexiunea noastră global-integrală.

Ar putea suna ca o abordare socio-economică, nefiind la îndemâna unei persoane obișnuite. Adică, cum ar putea o singură persoană să afecteze modul în care fiecare persoană primește un buget și provizii pentru viața lor? Dar este mult mai mult decât atât, este o formă integrală de introspecție, care trebuie să ruleze constant în cadrul sistemului general în care trăim.

Cu toții suntem membri ai umanității, iar umanitatea trebuie să se autoanalizeze în mod constant despre ea însăși, așa cum o facem în familiile noastre. Dacă extindem grija continuă pe care o avem pentru cerințele, nevoile și stările familiilor noastre la nivelul umanității în ansamblu, atunci vom începe să descoperim conexiunea noastră mult mai profundă „ca un om cu o singură inimă”, ca o parte integrantă comună unui singur sistem. Mai mult, printr-o astfel de introspecție continuă care ne sporește grija față de umanitate, vom atrage forța pozitivă care există în natură în conexiunile noastre – o forță care are puterea de a ne conduce viața într-o stare de armonie completă, echilibru și pace.

Inimile noastre, adică dorințele noastre sunt în prezent foarte mici. Ne naștem cu dorințe pentru beneficiu personal și creștem crezând că modul nostru egoist de a ne bucura în beneficiul nostru în detrimentul celorlalți este tot ceea ce avem în viață.

Dar există o modalitate de a ne extinde inimile, adică dorințele noastre, de a-i include pe toți în interior.

Deocamdată, în mare parte simțim doar propriile noastre nevoi și pe cele ale familiilor noastre și nu ne putem raporta la nevoile altora așa cum o facem cu ale noastre. Dar dacă creăm sisteme de sprijin pentru a conduce o introspecție a modului de creștere a grijii în societatea umană, ceea ce ne va conduce la o conexiune armonioasă, atunci ne vom apropia de o formă mult mai completă de conexiune care este în echilibru cu legile integrale ale naturii. .

Vom experimenta apoi natura ca prietenoasă și caldă, pentru că atunci am intra într-un anumit nivel de congruență cu natura, ca un singur sistem interconectat, interdependent și integral.

Bazat pe videoclipul „Un ghid pentru introspecție” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Ben White pe Unsplash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: