“Lumea post-Coronavirus” (Thrive Global)

JurnalulThrive Global” a publicat noul meu articol: “Lumea post-Coronavirus

Cu siguranță vom trăi într-o lume nouă și diferită după pandemia de coronavirus.

Dave Heinzel instalează una dintre pancartele sale făcute manual, cu zicala „Totul va fi în regulă” împreună cu o inimă roșie 3D făcută tot manual, ca răspuns la pandemia COVID-19, în fața unei case din West Lawrence Avenue, miercuri, 25 martie, 2020, în Springfield, Ill. Heinzel a început să primească cereri pentru astfel de pancarte pe social media, iar cererea a crescut la peste 200 de solicitări. „Chiar cred că totul va fi în regulă”, a spus Heinzel. „Se va înrăutăți și nu va fi distractiv și vom pierde oameni pe care îi cunoaştem, dar va fi în regulă.” Usp News Coronavirus A Usa Il

Înainte de a discuta despre lumea post-coronavirus, ne-a ajuta să înțelegem faptul că originea mai profundă a virusului este o reacție a naturii faţă de modul egoist, competitiv și exploatator în care ne trăim viața.

Natura ne-a trimis acest virus pentru a curăța excesul de deșeuri pe care l-am acumulat, în paradigma noastră, a fiecăruia, încercând să profităm la maxim de ceilalți, într-o cursă către succesul individual.

Abordarea noastră egoistă supradimensionată asupra vieții ar fi dus în cele din urmă la suferințe majore, cum ar fi un război mondial. Cu toate acestea, în schimb, a venit coronavirusul. El ne purifică, oarecum într-un mod mult mai calm decât dacă am fi lăsat relațiile noastre tensionate să atingă un vârf exploziv.

Ȋn natură nu există nimic dăunător

Mulți percep coronavirusul ca o catastrofă majoră, dar când înțelegem legile naturii și modus operandi, vedem că nu există ceva dăunător în natură.

Ne provocam rău reciproc, prin atitudinile noastre nepăsătoare și dezbinătoare, iar apoi a venit coronavirusul pentru a ne îndepărta unul de celălalt, oferindu-ne șansa să revizuim cum și de ce ne trăim viața, așa cum o facem.

Acum, că natura a eliminat cu grijă și ingeniozitate gunoiul pe care l-am adunat, avem ocazia să umplem relațiile noastre cu iubire și bunătate – pentru a restabili societatea umană într-un mod mult mai luminos și mai pozitiv pentru copiii și nepoții noștri.

Sper astfel, că vom folosi cu succes această perioadă de coronavirus pentru a face o schimbare pozitivă în atitudinile noastre unul față de celălalt, precum și în relațiile sociale pe care le construim din asta.

Sper, de asemenea, că vom lăsa în urmă toată sciziunea socială, ura, xenofobia, exploatarea, manipularea, abuzul, depresia, stresul și anxietatea vechii lumi egoiste și vom face un salt semnificativ, într-o lume nouă și opusă, de conexiune pozitivă, iubire, egalitate, sprijin, încurajare, fericire, încredere, altruism, grijă și responsabilitate reciprocă.

Respinge vechea lume egoistă. Caută una nouă, de grijă reciprocă

În prezent, guvernele investesc miliarde de dolari în speranța că vom reînvia cursa de șoareci pe care o alergam înainte de a fi loviţi de coronavirus. Ar fi foarte regretabil dacă o facem. Mă îndoiesc foarte mult că acest lucru ar fi pozitiv pentru cineva.

În timp ce acum suntem într-o stare de criză larg recunoscută, auzim foarte puțin despre cum înainte de coronavirus, eram într-o altă criză. Relațiile noastre intensificate de dezbinare, din interiorul societăților și dintre țări – în special între America, Rusia, China și Europa – precum și diverse alte facțiuni, ne-ar fi dus la război și colaps financiar și industrial.

Atunci când înțelegem amploarea crizei către care ne îndreptam, vedem apoi pandemia de coronavirus ca pe un colac de salvare pe care natura ni l-a aruncat.

Prin urmare, am fi înțelepți să realizăm că în lumea noastră veche nu exista nimic pozitiv și, prin urmare, nimic la care să merite să ne întoarcem. Era o lume pustiită de extragerea tuturor resurselor pe care puteam pune mâna.

De asemenea, ironia lumii noastre vechi este că era bazată pe faptul că noi, cu toții, încercam să ne oferim nouă înșine plăcere, descoperind totuși că era din ce în ce mai greu să ne bucurăm în acest mod. În cele din urmă, dacă am face un calcul precis de cât de mult ne-am bucurat, în comparație cu cât eram de nemulțumiți și cât am suferit, într-un fel sau altul, am descoperi că balanța s-ar înclina puternic spre „nemulțumire și suferință”.

Ne înșelam pe noi înșine că o ducem bine. Ce a fost atât de pozitiv în lumea noastră veche? Există ceva ce făceam care să ne fi lăsat un sentiment de fericire și bucurie de durată? De asemenea, fie că eram oameni obișnuiți, care doar încercam să trecem prin viaţă servindu-ne familiile, fie oameni care se străduiau pentru mai multă bogăție, respect, putere și cunoaștere – cu toții abia dacă am experimentat vreo împlinire de moment, ca apoi să ne găsim din nou goliţi, având iarăşi nevoie să cautăm mai multă împlinire.

În cele din urmă, am fost cu toții egali în felul în care ne-am trăit viața: eram într-o urmărire perpetuă a plăcerii, care mereu ne aluneca printre degete în momentul în care o atingeam.

Coronavirusul îndepărtează deşeurile egoiste și ne oferă loc pentru a crea o lume mai bună

Prin urmare, acum am intrat într-o perioadă de curățare care îndepărtează resturile egoiste, competitive și social dezbinătoare care se acumulau. Măsura în care umpleam oceanele cu deșeuri de plastic și radioactive, cu aceeaşi măsură făceam mizerie în societatea umană.

În această conjunctură, cea mai bună mișcare a noastră ar fi să construim o lume nouă, mult mai pozitivă.

Coronavirusul și toate urmările sale de distanțare socială din întreaga lume, ne-au dat timp și spațiu să reflectăm la modul în care ne conduceam spre ruinare societatea egoistă din trecut. Mai mult, dacă am compara coronavirusul actual cu pandemiile anterioare, am vedea că numărul deceselor este relativ mic. Adică natura a adus această oportunitate de transformare pozitivă, cu relativă milă și blândețe.

Prin urmare, nu am fi înțelepți dacă ne-am întoarce la vechea noastră lume, cu zile de lucru de 10 până la 12 ore, cu părți mari din acele zile petrecute în blocaje de trafic, crize multiple, la scară personală, socială și ecologică, precum și cu datorii în continuă creștere.

Pentru noi, utilizarea optimă a acestei perioade de tranziție este să ne ajutăm reciproc să facem un pas înainte într-o lume nouă: să ne gândim la modul în care ne putem repara relațiile, să ne ridicăm peste toate diferențele pe care le-am avut și să stabilim noi relații în societatea umană, de considerare reciprocă și responsabilitate.

Sper, așadar, că atunci când vor fi ridicate condițiile de distanțare socială și perioada coronavirusului se va încheia, atunci vom continua, la fel, pe linia pe care o începem acum: una în care apreciem conexiunile umane pozitive, în care întreaga umanitate beneficiază, deasupra oricărui scop egoist.

Procedând astfel am asigura echilibrul cu natura, am dezvălui o nouă lume, de fericire și încredere pentru toţi și ne-ar proteja de orice rău ulterior, pe care ni l-am face singuri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed