Părinţii mei sunt dinozauri

Cabala despre educaţie

Cabala vine în ajutorul crizei de astăzi a educaţiei and parentingului

Dacă copiii nu primesc răspunsurile de care au nevoie, ei se deconectează de părinți și își trăiesc propriile vieți.

Vedem adesea că generația tânără este negativă față de părinții și bătrânii lor, îi tratează cu furie și răspund cu agresivitate la sfaturile lor. Dacă am vedea această furie ca pe un strigăt pentru ceva mai profund, am înțelege că poate că au dreptate, pentru că generația mai în vârstă nu le oferă ceea ce au nevoie.

Ce dăm tinerei generații? Se pare că au de toate: gustări, televiziune sau jocuri video. Dar nu este ceea ce noua generație cere, nu este ceea ce își dorește, nu pentru asta este destinată. Le lipsește răspunsul la întrebarea „Pentru ce trăiesc?” și aceasta izbucnește sub formă de violență și furie.

De ce există o generație mai veche și una mai nouă? Bătrânii trebuie să ofere tinerei generații informații despre viață, să le transmită înțelepciunea despre cum să se descurce în viață, să răspundă la întrebările fundamentale ale existenței: „Unde sunt? Pentru ce? De ce? Despre ce este viața mea?”

Din păcate, de cele mai multe ori, acest lucru nu se întâmplă. Majoritatea părinților nu știu niciodată răspunsurile la aceste întrebări. Cu toate acestea, îi eliberează acest fapt de obligația de a le oferi copiilor ceea ce au nevoie? Desigur că nu. Dacă părinții nu cunosc, ar trebui să caute și ei. Copiii spun: „M-au avut, m-au adus pe lume și parcă m-au aruncat aici, fără niciun ajutor.” – asta simt copiii în interior.

Neprimind răspunsurile de care au nevoie, copiii devin deconectați și detașați de părinți. Un copil vine acasă, mănâncă ceva și are propria lui viață. Tatăl, mama și orice se află acolo sunt ca niște mașini care le satisfac nevoile fizice. Tot ceea ce privește sufletul lor și alte nevoi interioare nu are nicio legătură cu ei. Cine sunt acești oameni? Dinozauri sau roboți prin casă care îl servesc. Exact așa le par părinții copiilor.

Poate fi diferit? Da, dar numai dacă părinții înșiși primesc o educație diferită.

Dacă copiii văd că părinții lor sunt interesați de esența vieții, raţiunea pentru care trăim și cum să o atingem; dacă își văd părinții dezvoltându-se zi de zi, copiii simt că părinții lor le pot oferi răspunsuri la orice întrebare. Ei pot explica ce se întâmplă în lume și de ce, îi pot ajuta să înțeleagă criza și toate problemele, astfel încât să se poată raporta corect la lume. Părinții nu numai că pot explica acest lucru, ci și îi pot implica în această înțelepciune.

Din păcate, dacă copiii văd și simt în interior cât de nenorociți sunt părinții lor, dacă îi văd că divorțează, se droghează sau își pierd timpul, își ard viața, ce fel de atitudine pot avea față de ei?

Copiii de astăzi sunt foarte deștepți. De aceea, părinții înșiși ar trebui să înțeleagă că, de dragul copiilor lor, trebuie să se educe singuri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed