Țipatul de pe podium nu va ajuta

271Întrebare: Oamenii lumii ai secolului XX, lumea trecutului, au trăit pe baza ideii că fiecare persoană își poate găsi o ocupație rațională și că fiecare țară trebuie să fie dezvoltată și să producă ceva util.

Apoi, în diferite țări — în Siria, Libia, Irak și Venezuela — au ajuns la putere tineri maiori și colonei, președinți și părinți ai națiunii. Au construit fabrici și drumuri, au pregătit oameni pentru a deveni ingineri și medici, au creat brigăzi de tancuri și au încercat să atingă standardul american și german și chiar standardul sovietic.

Ce s-a întâmplat? Cum dintr-o s-a dovedit că distracția este mai profitabilă decât a produce ceva, că specularea în cifre este mai profitabilă decât tranzacționarea cu bunuri și că gestionarea haosului este mai profitabilă decât gestionarea echipelor? Lumea veche a intrat într-un declin, iar liderii au încetat să mai fie tați.

Cum de ni s-a întâmplat asta?

Răspuns: Oamenii au descoperit că nu au nevoie de toate, nici de progres sau de orice altceva. Tot ce au nevoie oamenii sunt pâine și circ.

Întrebare: Suntem atât de primitivi?

Răspuns: Aceasta este natura noastră! Acesta nu este ceea ce se numește primitivism. Primitivismul este o artă înaltă.

Cometariu: Dar noi suntem creația supremă a naturii, așa cum spuneau ei în tinerețea noastră.

Răspunsul meu: În tinerețe ai fost învățat că ești creația supremă a naturii. Dar, de fapt, pur și simplu nu au vrut să-ți spună. Dacă tu, ca persoană prudentă și înțeleaptă, vrei să-ți trăiești viața rațional, atunci alege un loc de muncă liniștit, un mediu liniștit și un hobby preferat..

Cometariu: Așa deci, la început omenirea a vrut ceva și liderii au vrut să fie părinții națiunii, să fie părinții poporului lor.

Răspunsul meu: Au vrut doar să fie la conducere. Nu era nimic altceva în ei. Ei nu au fost mânați de nimic altceva decât de dorința de a se arăta egoist, în bine sau în rău, de a se vorbi despre el, de a avea putere și faimă.

Întrebare: De ce a dispărut asta?

Răspuns: În primul rând, egoismul nostru se schimbă. Și în al doilea rând, au aflat că nimic bun nu vine din asta și că întreaga umanitate este ingrată. Indiferent cât de mult ai încerca să-l faci să facă ceva, nu vrea nimic!

Întrebare: Unde se îndreaptă totul acum?

Răspuns: Astăzi, niciunuia dintre lideri nu-i pasă că țara lui, poporul lui, ar fi mai înalt, mai bun, mai curat sau special.

Cometariu: Că ar trăi bine, ar trăi mai bine.

Răspunsul meu: Copiii lui, da. Dar doar copiii lui.

Întrebare: Am devenit meschini, mai mici?

Răspunsul meu: Egoismul a devenit mai mare. Prin urmare, cere mai mult de la noi și noi, desigur, nu putem obiecta în niciun fel.

Întrebare: Vrei să spui că nu va veni niciodată un moment când va exista grija față de oameni? Chiar și o îngrijorare ostentativă, indiferent de ce, chiar despre care se vorbește?

Răspuns: Nu, nu mai poți cumpăra oameni cu asta. Poți să te urci pe orice podium și să țipi. Vor trece pe lângă tine și vor merge mai departe. Asta este; lumea a trecut deja prin toate acestea.

Întrebare: Atunci întrebarea principală este: unde mergem? La ce lideri? Poate un înțelept să devină un lider astăzi?

Răspuns: Nu, nimeni. Care înțelept? Cine l-ar asculta? Un înțelept este făcut de public, care arată spre el și spune: „Acesta este un înțelept! Uite!”

Întrebare: Crezi că oamenii sunt cei care aleg liderul?

Răspuns: Desigur!

Întrebare: Pot să aleagă un lider astăzi ca în trecut?

Răspuns: Nu. Totul a dispărut.

Întrebare: Nici nu vrem să alegem un lider care să aibă grijă de noi, corect?

Răspuns: Nu. În primul rând, nu cred în nimeni, nu am încredere în nimeni. Dacă aleg pe cineva astăzi, atunci mâine îl voi respinge. Se dovedește că nu există lideri și nu există înțelepți; am rămas pierduți, confuzi, mici și egoiști. Și nu avem nevoie de nimic din toate acestea.

Dar nici nu știm de ce avem nevoie.

Întrebare: Ce se va întâmpla?

Răspuns: Cred că, ca de obicei, un război va alege oameni grozavi. Nu-mi pot imagina cum este posibil să influențezi oamenii. La urma urmei, nimeni nu ascultă. Nimeni nu aude.

Întrebare: Care este scopul naturii? Care este scopul Creatorului care ne-a pus în această poziție?

Răspuns: Pentru a dezvolta egoismul corect în noi, care ar înțelege că este de fapt fără scop. Este foarte necesar, dar nu este directionat spre scopul corect. Și pentru a-l face să se întrebe cum să se redirecționeze.

Întrebare: Are nevoie egoismul nostru să simtă asta? Trebuie să simțim asta??

Răspuns: Da, dar nu avem suficientă acuitate interioară de percepție pentru asta. Prin urmare, nu știm. Mergem acolo, mergem aici… „Uite, Black Friday! Să alergăm la magazin!”

Întrebare: Vrei să spui că ar trebui să existe un fel de durere?

Răspuns: Da. O furtuna! O furtună foarte serioasă.

Întrebare: Deci, te aștepți la o furtună și nu poate exista altă cale?

Răspuns: Nu. Această furtună nu trebuie să fie fizică. Poate fi intern, în interiorul oamenilor, dar ar trebui să se întâmple. Trebuie să pătrundă chiar așa. Ar trebui să ne ia prin surprindere.

Întrebare: Ar putea fi un gol total sau altceva?

Răspuns: O persoană cade sub această influență și începe să se schimbe.

El își va dori în sfârșit un scop – cel adevărat. Nici la cumpărături, nici la recreere, nici la nimic. Își va dori un scop pentru că va înțelege că acesta este ceea ce îl poate umple, îl poate opri, îl poate îndruma și îi poate da sens.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 12/20/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: