Viaţă nouă 253—De ce ajutăm

De ce există diferențe în tendința oamenilor de a-i ajuta pe alții? Care sunt factorii care influențează comportamentul oamenilor față de mediul lor? Cum este legată aceasta de dezvoltarea ego-ului?

Orice comportament uman este rezultatul naturii umane. Indiferent de ce, oamenii lucrează întotdeauna în beneficiul lor. Chiar și faptele care par altruiste sunt motivate de egoism ascuns.

Oamenii sunt creaturi sociale. Educația cu privire la valoarea de a relaționa bine cu ceilalți și de a proteja mediul este deja necesară încă de la o vârstă fragedă. Dacă astăzi s-ar implementa un comportament politicos, ar deveni neplăcut pentru o persoană să gonească pe autostradă.

O persoană este o dorință de a se bucura; ego-ul este un mecanism care calculează costul versus beneficiu. Până acum am fost educați că merită să relaționăm bine cu mediul și cu ceilalți. Educația integrală mai avansată dezvoltă capacitatea unei persoane de a se simți dependentă și conectată cu toată lumea.

Există un proces profesional care se bazează pe îndrumarea experților în dezvoltarea integrală. Trebuie să ne întrebăm care este procesul prin care egoul unei persoane trece de la individual la general – de la „eu” la „noi” – astfel încât persoana să acționeze pentru binele tuturor. Oamenii blocați sunt construiți din același material ca toți ceilalți, dar în ei ego-ul este pur și simplu mai dezvoltat.

Când se formează o conexiune bună între oameni, aceștia încep să simtă o putere unică, suplimentară, împărtășită în ei. Dacă îi zâmbim cuiva, transmitem energie bună și o face și pe acea persoană să-și dorească să se comporte pozitiv. O persoană învață să se bucure de relația sa bună cu ceilalți. Acest lucru îl umple de satisfacție omului și îi dă puterea să continue. Toți suntem conectați. Când tratăm pe cineva agresiv, îl va face să relaționeze și el cu ceilalți în acest fel. Dacă nu îi tratez pe toți bine, provoc un rău ireversibil tuturor

Din KabTV “Viaţă nouă 253—De ce ajutăm” 15/11/13
Acest rezumat a fost scris și editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed