Bill Gates: “Ia o pauză când ai nevoie”

626Cofondatorul Microsoft, Bill Gates a spus în timpul unui discurs că și-ar fi dorit să fi descoperit importanța echilibrului dintre viața profesională și viața privată cu ani în urmă.

Vorbind sâmbătă la ceremonia de începere a Universității Northern Arizona (NAU), Gates le-a spus grupului de absolvenți că în primele zile ale sale la Microsoft, el nu credea că-și va  lua zile de vacanță sau să aibă weekenduri libere, menționând că obișnuia să țină evidența angajaților care plecau devreme sau stăteau târziu.

„Dar pe măsură ce am îmbătrânit – și mai ales odată ce am devenit tată – mi-am dat seama că viața înseamnă mai mult decât muncă”, a spus Gates în timpul discursului său de începere. „Nu aștepta atât de mult cât am făcut eu pentru a învăța această lecție. Fă-ți timp pentru a-ți hrăni relațiile, pentru a-ți sărbători succesele și pentru a-ți reveni din pierderi.”

„Ia-ți o pauză când trebuie”, a adăugat Gates. „Ușurează-i de asemenea și pe cei din jurul tău atunci când au nevoie.”

Gates a încurajat de asemenea clasa absolventă să trăiască momentul și să „se distreze puțin”, adăugând în discursul său că ceea ce fac ei în prezent nu le va afecta viitorul (The Hill).

Întrebare: Care este acest mesaj pentru studenți – luați o pauză atunci când aveți nevoie? Cum simţiți despre asta?

Răspuns: Înseamnă să aloci mai mult timp creativității. Pentru că dacă te îngropi în muncă, nu vei putea oferi creierului tău, ție și gândurilor tale o direcție creativă.

O persoană creativă ar trebui să trăiască absorbind din aer, din mediu, din ceva care nu este o simplă muncă mecanică cu efort. Ar trebui să fie liber, așa cum au trăit întotdeauna intelectualii creativi în general.

Comentariu: Adică restul în sine, chiar și atunci când mergi prin pădure și este o odihnă pe de o parte, pe de altă parte este muncă.

Răspunsul meu: Este creativitate. Desigur.

Întrebare: Sunteţi complet de acord cu el?

Răspuns: Vorbește corect. O persoană creativă ar trebui să fie liberă. Altfel, nu va inventa nimic și nu va da mișcare, un imbold spre progres.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă traducem asta în educație, la copii? O școală care se bazează pe teme, pe a veni la tablă și a da răspunsuri: „Spune-mi ce ai făcut acasă.” Și așa mai departe, și așa mai departe. Dacă asta este tot, credeţi că nu se pregătește creativitatea?

Răspuns: Pregătește tehnicieni care pot lucra, calcula și face ceva, dar nu vor avea impulsuri creative.

Întrebare: Deci, sunteți pentru formula creativității. Este posibil să aducem toată lumea la această formulă?

Răspuns: Cred că este posibil. Mai ales că din vremea noastră și încolo începe perioada de dezvoltare a umanității în direcția creativității. Vom vedea din ce în ce mai puțină producție și din ce în ce mai mulți dintre cei care lucrează la un nivel peste producție.

Întrebare: Vreţi să spuneţi că creativitatea este inerentă aproape oricărei persoane?

Răspuns: Da.

Întrebare: De ce? De ce au plasat acest punct de creativitate în noi, de sus?

Răspuns: Pentru a exprima mai mult ceea ce este caracteristic unei persoane, nu unei mașini, nu unei fiare și așa mai departe.

Întrebare: Deci, dacă vedem că o persoană s-a resemnat cu munca mecanică, înseamnă că nu și-a găsit acest punct în sine?

Răspuns: Da.

Întrebare: Există în el?

Răspuns: Este acolo. Poate că îl caută, dar încă nu a fost dezvăluit. Prin urmare, el trebuie să facă sau aleagă să facă lucrări mecanice. Poate îl ajută, îi organizează cumva gândurile.

Întrebare: Credeţi că fiecare persoană ar trebui să caute acest punct în sine?

Răspuns: Cred că dacă o persoană are atitudinea interioară potrivită, va ajunge la asta.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 8/6/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: