De ce nu a vrut nimeni să cumpere moştenirea lui Newton

219.01Întrebare: Când a murit marele Newton, rudele lui au vrut să-i vândă scrierile. Desigur, au vrut să obțină sute de mii de lire sterline pentru asta.

Cumpărătorii veneau de la Biblioteca Cambridge, de la Muzeul Național Britanic, episcopi și așa mai departe. Ei deschideau scrierile lui Newton, începeau să le citească și le îndepărtau ca și cum ar fi fost o ciumă. Munca lui a rămas neatinsă mulți, mulți ani.

Adevărul este că Newton credea într-un singur Dumnezeu. Printre altele, l-a citat pe Rambam și i-a urmat pe înțelepții evrei.

El a scris despre unicitatea lui Dumnezeu care a creat totul, care a transmis cunoștințe despre sistemul universului primului om — Adam, și apoi celor câțiva aleși până la Avraam și apoi poporului evreu. Așa a definit Newton rolul evreilor în istoria lumii.

Cu toate acestea, secretele erau accesibile pentru foarte puțini într-un mod direct. Adică erau accesibile lui Moise și criptate cu grijă în structura Templului din Ierusalim. Așadar, Newton a început să studieze Templul din Ierusalim. În fiecare cotitură și colț, a văzut armonia universului și a scris despre ea.

Nu știu dacă se poate face o astfel de comparație, dar Avraam și Moise au avut acces la Creator, așa că și Newton a vrut să-l obțină. Adică a vrut să pătrundă la Creator prin intermediul științei. Este posibil sau nu?

Răspuns: Prin ştiinţă? Nu cred. Mulți oameni au vrut să pătrundă prin știință la o viziune asupra lumii superioare, a guvernării superioare, dar nimănui nu i s-a permis să o facă în acest fel.

Întrebare: Ne puteți spune de ce? Practic, a făcut primii pași?

Răspuns: În exterior, în descoperirile sale el a făcut paşi externi în acest sens.

Întrebare: Da, și a studiat și ebraica. Dar de ce nu este permis?

Răspuns: Adevărul este că nu poți dezvălui în acest fel. Trebuie să descoperim noi instrumente pentru atingerea naturii și să o facem astfel încât natura să ni se dezvăluie. Adică din partea omului către Creator și din partea Creatorului către om. Nu cred că acest lucru este posibil decât prin Cabala și știința Cabala. De fapt, mulți au încercat să realizeze acest lucru, dar au întâmpinat astfel de restricții încât nu au reușit să-l împlinească.

Întrebare: Deci după asemenea încercări, nu apare nicio deschidere în inimă sau undeva în interiorul unei persoane?

Răspuns: Se deschide puțin și se deschide de fapt, în știință.

Întrebare: Și apoi ne întoarcem la știință?

Răspuns: Da.

Comentariu: Deci, această împlinire a omului de știință — închide totul.

Răspuns: Puteți vedea cum se întâmplă. Din generație în generație, știința merge cumva înainte cu pași mici, dar de fapt nu are voie să meargă mai departe.

Întrebare: Aţi făcut asta toată viața și spuneţi: „Numai prin Cabala”. Părea că aţi încercat să pătrundeţi atât metoda științifică, cât și metoda Cabala. Și încă mai spuneţi: „Prin Cabala?”

Răspuns: Da.

Comentariu: Aici avem un punct despre care tot vorbiți, numit „credință deasupra rațiunii”. Adică, omul de știință urmează mintea. Cabalistul urmează credința mai presus de rațiune.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: Pentru oamenii obișnuiți, puteți explica din nou ce este, care este diferența dintre celelalte științe dacă credința este mai presus de rațiune?

Răspuns: Nu pot să explic. O persoană ar trebui să se angajeze serios în autoeducație, dar nu din alte metode sau surse.

Comentariu: Nu psihologie.

Răspunsul meu: Aceasta nu este psihologie. Trebuie să se poziționeze în raport cu natura, astfel încât natura să-l lase să intre.

Vă permite să intrați atunci când omul este gata să o servească în orice, de dragul atingerii naturii. Adică pentru ca Creatorul să fie mai presus de orice altceva pentru el. Acesta nu este un atașament religios față de Creator, ci mai degrabă un devotament față de Creator în idee, adeziunea față de Creator.

Întrebare: Care este diferența dintre religie și știința Cabala în acest caz? Aţi spus: „Aceasta nu este o religie”. Iar religia are o direcție, are un scop specific. Dar aici?

Răspuns: Aici trebuie să urmezi poruncile Creatorului pentru a-L atinge.

Întrebare: Dar acolo, nu?

Răspuns: Nu, religia nu oferă o direcție pentru atingerea Creatorului; Nu.

Întrebare: Deci de ce urmez poruncile?

Răspuns: Să urmezi instrucțiunile Sale externe, legile externe.

Întrebare: Dar lipsește acest punct de a-L atinge?

Răspuns: Da, deși nu poți explica deloc. Trebuie să studiezi și încetul cu încetul să înțelegi ce se cere de la tine.

Întrebare: Deci tot trebuie să mă schimb?

Răspuns: Da.

Întrebare: În ce moment îmi dau seama că trebuie să mă schimb? Continui să studiez și să învăț — în ce moment?

Răspuns: Când este necesară autoanularea completă.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 8/1/24

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed