Încotro ne va duce Râul Vieții?

760.1Roman scrie:

Urmăresc regulat emisiunile dvs.. Ele mă ajută să trăiesc, mai ales în aceste vremuri grele. Dar uneori sunt nedumerit. Am urmărit azi videoclipul dvs. despre cele patru lumânări când se sting și a rămas doar una: speranța. Și deodată aud în răspunsul dvs. că trebuie doar să trăiești această zi. Ce înseamnă să trăiești? Acum știţi, nu este ușor cu munca, banii, viața în general, iar vârsta nu mai este aceeași, și bolile… Deci, ce se ascunde în spatele acestei fraze pe care o tot repetați: „Tu trebuie doar să-ţi trăiești viaţa”?

Răspuns: Trebuie să mergi cu fluxul vieții ca și cum ai fi într-o barcă, pe un râu, și te poartă undeva, nu pe stânci, nu pe cascade, doar curentul te poartă. Așa ar trebui să privim în continuare viața. Și ce mai pot sfătui oamenii care trăiesc în vremea noastră? Trebuie doar să continui.

Întrebare: Și în același timp, știu că există curentul și există barca?

Răspuns: Există curentul, există barca și sunt eu în barcă. Și trebuie să fiu de acord că plutesc cu curentul. Nu pot să înot împotriva curentului. Nu pot să ies nicăieri din acest râu. Singurul lucru pe care îl pot face este să accept unde mă duce curentul.

Întrebare: Cui i se adresează acest răspuns?

Răspuns: Mie în primul rând. Așa ar trebui să înțeleagă o persoană.

Întrebare: Sunt și prietenii mei în această barcă?

Răspuns: Dacă o spui așa, atunci da. Cu toții plutim în barcă cu curentul vieții, în râul vieții. Și cel mai bine este să înțelegi că așa este. Am supraviețuit peste zi, am supraviețuit. Încă o zi, încă o dată. Și așa mai departe și așa mai departe.

Întrebare: Deci nu sunteți de acord să faceți niciun plan?

Răspuns: Nu! Oricum, acele planuri nu se concretizează niciodată și doar ne facem griji pentru ele.

Întrebare: Deci, sunteți îngrijorat că ne îndreptăm spre dezamăgire?

Răspuns: Depinde de obiectivele pe care ni le propunem în viață.

Întrebare: Și totuși, ce obiective ar trebui să ne stabilim? Plutesc în această barcă; vreau sa ajung undeva sau nu?

Răspuns: Dacă ai un astfel de obiectiv.

Întrebare: Dacă scopul este să ajungem undeva, atunci…?

Răspuns: Atunci da. Ar trebui să verificați: merită? Poți atinge acest obiectiv? Dacă poți, atunci da. Și dacă nu, atunci vâsliți încet puțin mai aproape de el, dar totuși calm. Nu vă grăbiţi.

Comentariu: Acest lucru complică puțin lucrurile.

Răspunsul meu: De ce complică lucrurile? Ar trebui să ne străduim?

Comentariu: Suntem obișnuiți să ne străduim pentru un scop, suntem obișnuiți să urmărim un scop.

Răspunsul meu: Nu cred că este înțelept în timpul nostru. Sunt perioade care te poartă, și atât.

Întrebare: Deci, ca în cuvintele noastre: „Nu există nimeni altcineva în afară de El”?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și așa ar trebui să trăiesc?

Răspuns: Creatorul totuși creează noi condiții pentru noi și, indiferent dacă ne dorim sau nu, le vom implementa în continuare – ceea ce dorește El.

Întrebare: Ce înseamnă să te predai acestui lucru? Pe de o parte, înseamnă să renunț?

Răspuns: Nu, a fi de acord cu unde ne poartă râul vieții nu înseamnă a renunța. Înseamnă să percepi cu adevărat curgerea râului vieții și să te miști odată cu el, să înțelegi că nu poți merge împotriva lui. Nu există eroi care ar putea merge împotriva curentului. Și totuși, s-ar putea să dorim încă să schimbăm ceva, dar acel ceva nu poate fi decât foarte, foarte mic în viața noastră.

Întrebare: Unde este bucuria în asta? Încă vrem să fim bucuroși.

Răspuns: Bucuria nu constă în a crea ceva ca să mă arunc în apă și să încep să blochez râul și așa mai departe. Bucuria este să găsesc puncte speciale de mișcare în calea mea obișnuită și simplă de viață și să încerc să merg pe ele.

Întrebare: Ce vreţi să spuneţi? Puncte speciale, sunt puncte de veselie? Asta spuneţi?

Răspuns: Ele pot fi de bucurie sau întristare; cu toate acestea, trebuie să trecem prin ele. Prin urmare, trebuie să acceptăm viața mai mult ca un flux.

Întrebare: Tot pentru a te anula, a te preda. Așa?

Răspuns: Dacă nu te anulezi, tot nu înseamnă nimic.

Întrebare: Dar cum rămâne cu faptul că ne obișnuim și găsim bucurie în ea: să înotăm împotriva curentului, de exemplu, să mergem împotriva naturii?

Răspuns: Acesta este sentimentul tău interior. În realitate, oricum nimeni nu poate merge împotriva ei.

Întrebare: Repetăm cu dvs. de mai multe ori că natura umană este egoistă. Și o persoană trebuie cumva să se ridice deasupra naturii sale. Te poți raporta la asta?

Răspuns: Da. A te ridica deasupra naturii înseamnă a-ți da seama că tot plutești cu curentul râului. Și totuși, poate că s-ar putea să vrei să ieși din el, dar nici nu știi unde sau cum și cine te așteaptă pe mal dacă ieși brusc din apă cu barca și așa mai departe. Deci, nu știu dacă este înțelept.

Întrebare: Trebuie să știm sau măcar să avem o premoniție a ceea ce ne așteaptă până la urmă? La urma urmei, râurile se varsă în mare.

Răspuns: Trebuie să alegi un scop care ți se pare realist și care se aliniază cu abilitățile tale și să încerci să-l atingi cumva. Deci, trebuie să înțelegem cumva că părăsim râul vieții, ieșim din el și apoi cumva continuăm să navigam mai departe.

Întrebare: Deci, aceste etape ale opririlor ar trebui să fie pe parcurs?

Răspuns: Da, dar sincer, până la urmă toată lumea, chiar dacă în timpul vieții aspiră să devină revoluționar în ceva și așa mai departe, până la urmă este de acord că aceasta este viața și se termină cu moartea, și apoi, ce va fi va fi.

Comentariu: Nu sună foarte optimist, desigur.

Răspunsul meu: De ce nu sună foarte optimist?

Comentariu: Totuși, vrem să ne stabilim obiective nu prin care să învingem neapărat moartea, ci cel puțin în interior, în interiorul nostru, știi.

Răspunsul meu: Dimpotrivă! Când ești de acord cu asta, dobândești o liniște deosebită și o percepție specială a vieții și o percepi realist. Nu vorbesc de moarte. Vorbesc despre perceperea cu adevărat a acestui flux.

Întrebare: Dar o să întreb din nou. Dacă cei angajați în știința noastră sunt în această barcă, și să spunem că au trecut mulți ani, dacă comportamentul lor ar fi același; ce credeţi?

Răspuns: Comportamentul lor ar trebui să fie așa cum ei, ca orice persoană, se străduiesc să-și atingă scopul.

Comentariu: Deci, dacă scopul este să te ridici deasupra naturii tale.

Răspunsul meu: Dacă scopul este să te ridici deasupra naturii tale, atunci este cu tine în barcă. Nu ar trebui să sari nicăieri și să înoți până la țărm, nu ar trebui să strigi: „Hei, cine e acolo pe mal?” — ar putea fi cineva. Nu trebuie să ceri nimic pentru tine. Totul depinde de starea ta de spirit, de atitudinea ta față de aceea către care navighezi. Și în final, intri într-o altă dimensiune.

Întrebare: Cum se întâmplă asta? Cum sunt scos din natura mea? Pur și simplu navighez cu barca, cu ideea noastră.

Răspuns: Nu ești scos, nu mergi nicăieri. Pur și simplu, iluzia în care ai existat este înlocuită treptat cu o alta, o a treia și așa mai departe.

Comentariu: Și nu mai sunt atent, cum scrie Roman aici că viața e grea, vârsta, bolile…

Răspunsul meu: Nu, nu, nu. Nu mă mai interesează asta. Deja mă gândesc cum voi trăi cu calm acest lucru și apoi voi intra într-o nouă viață.

Întrebare: Cum poți face față acestui lucru? Cu această viață care copleșește, cu boli, suferințe?

Răspuns: Cel mai bun lucru este să te predai și să nu rezisti. Pentru că rezistența nu va da nimic și știm asta. Totul în jurul nostru trece prin astfel de etape și se termină la fel. Tratează cu amabilitate atât viața, cât și moartea.

Întrebare: Și asta se numește „a trata și Creatorul în același mod”?

Răspuns: Da, ești de acord cu El, cu ceea ce a făcut El, cu ceea ce El ne-a făcut, ne-a plasat în anumite limite și ne-a dat un astfel de vector de dezvoltare.

Întrebare: Când se spune că fiecare are propriul drum, ce înseamnă? Propria lor cale către Creator?

Răspuns: Da, nimic altceva. Și nu este nimic deosebit de nou aici, decât în ceea ce privește individul.

Întrebare: Deci, fiecare persoană are propria cale către Creator?

Răspuns: Da, dacă o persoană înțelege acest lucru, atunci se numește că a dobândit înțelepciune.

Din KabTV “Șiri cu Dr. Michael Laitman” 11/1/24

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: