Întreaga istorie a umanității într-o singură frază

202.0Comentariu: Există o pildă despre un conducător estic care a vrut să cunoască întreaga istorie a omenirii. Un înțelept i-a adus cinci sute de volume. Conducătorul a răspuns: „Cine poate citi asta? Pune-o într-o formă concisă.”

Douăzeci de ani mai târziu, înțeleptul a revenit cu cincizeci de volume. Dar regele era deja bătrân, așa că l-a trimis înapoi.

Au mai trecut douăzeci de ani. Și bătrânul înțelept cu părul cărunt i-a adus domnitorului un singur volum care conținea toată înțelepciunea lumii. Domnitorul era pe patul de moarte și nu a avut timp să citească nici măcar o carte. Apoi, înțeleptul i-a spus istoria omenirii într-un singur rând: ”Omul se naște, suferă și moare”.

Este aceasta istoria omenirii?

Răspunsul meu: Sunt cinci sute de volume, da.

Întrebare: Vă puteți imagina?! Toată această înțelepciune și istorie s-au spus atât de multe și ca rezultat, aducem un singur rând: „Omul se naște, suferă și moare”. Aceasta este lumea noastră?

Răspuns: Desigur. Și ne învârtim în ea pentru a adăuga tot mai multe volume.

Întrebare: Întrebarea este: De ce să ne naștem?

Răspuns: De ce să fii boem? În principiu, acest lucru este de neînțeles pentru o persoană. Prin urmare, ea nu vede nici începutul, nici sfârșitul. Se vede pe sine doar la nivel animal: nașterea unui corp animal, suferința unui corp animal, unele plăceri ale unui corp animal și moartea unui corp animal. Nimic altceva.

Comentariu: Nu putem să coborâm, ca să spunem așa.

Răspunsul meu: Dacă nu putem merge mai sus, nu înțelegem sensul.

Întrebare: Deci, dacă nu ne putem ridica mai sus, atunci întreaga istorie a umanității este: o persoană se naște, suferă și moare. Și dacă ne putem ridica sau vrem să ne ridicăm mai sus, atunci ce devine istoria umanității?

Răspuns: Atunci este necesar să ne detașăm de corpul animal, să ne ridicăm deasupra lui și să nu trăim după dorințele, aspirațiile sale etc. Atunci vei începe să simți ceea ce corpul tău spiritual cere de la tine.

Întrebare: În ce se transformă această formulă? Se pare că ceea ce se naște este atunci când mă ridic deasupra egoismului? Se naște și apoi suferă, atunci în ce se transformă?

Răspuns: Omul se separă de egoism, se ridică deasupra lui și începe să simtă natura într-o formă diferită: în dăruire, în iubire, în conexiune și reciprocitate. Nu în primire ca în trupul animal, ci în dăruire, ca în trupul spiritual.

Întrebare: Și atunci în ce se transformă suferința?

Răspuns: În plăcere.

Întrebare: Deci aţi spus: „Se bucură și trăiește pentru totdeauna”. Este aceasta formula umanității reale?

Răspuns: Da.

Comentariu: Pentru mine este foarte amar că formula noastră pământească este „te naşti, suferi și mori”.

Răspunsul meu: Dar fără asta nu ar exista alceva. Nu am fi capabili să obținem forma veșnică prin propriile noastre eforturi, prin propriile noastre capacități.

Întrebare: Deci ar trebui să existe o astfel de formulă inițială, astfel încât să o atingem și să vrem să ieșim din ea?

Răspuns: Da.

Comentariu: Se întâmplă de milenii. Milenii, milenii, milenii.

Răspunsul meu: Și ce?

Comentariu: Scriem volume de istorie!

Răspunsul meu: Acestea sunt sufletele! Și ce este în această istorie și volume?! Toate acestea nu sunt nimic!

Întrebare: Deci o persoană trebuie să se nască pentru a trăi pentru totdeauna, nu?

Răspuns: Desigur. Cred că deja ajungem treptat la asta.

Optimismul meu vine din pesimismul absolut al lumii noastre. Cred că omenirea va fi zguduitâ, Că nu vom fi de acord să trăim pentru această viață.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 05.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: