Natura protejează ştiinţa de ea însăşi

221.0Întrebare: Baal HaSulama scris „Prefaţă la Înţelepciunea Cabala” după cel de-al Doilea Război Mondial ca una dintre cele patru prefațe la Cartea Zohar.

Răspuns: Da, acest material este foarte greu de prezentat, mai ales într-un mod atât de accesibil cum a făcut-o el.

Întrebare: De ce nu o studiază oamenii? La urma urmei, el a descris-o la sfârșitul anilor 40 ai secolului XX. Au trecut mulți ani de atunci.

Răspuns: Această informație este practic imposibil de aplicat oriunde altundeva decât în interiorul omului însuși. Și nimeni nu vrea să o facă. Dacă ar putea fi folosită pentru a face bani

Întrebare: Totuşi, nu înțeleg. Oamenii studiază multe lucruri care nu le oferă un venit. Nu vorbesc despre schimbarea de sine, pentru că este foarte greu să-ți schimbi natura, ci doar să citești ca pe o sursă de informare, ca pe ceva important. La urma urmei, Baal HaSulam descrie pentru prima dată crearea dorinței într-un limbaj atât de simplu! De ce lucrările lui nu sunt studiate nicăieri?

Răspuns: Pentru că oamenii cred că nu au nevoie de ele. Sunt foarte departe de ei, ca și cum materialul s-ar întâmpla undeva pe cer, nu pe pământ.

Întrebare: Cu toate acestea, materialele referitoare la mumiile egiptene de exemplu, sunt cercetate la universități și ce nu este făcut din ele? Și aici în mod specific, lucrurile sunt explicate într-un astfel de limbaj…

Răspuns: Acest lucru este făcut intenționat, astfel încât oamenii să nu aibă o dorință specifică pentru acest lucru, iar oricine o dorește să nu o apuce și să arunce în ea. Natura protejează această știință de sine însăşi în mod intenționat.

Cabala este știința despre fundamentele naturii. Prin urmare, natura o protejează pentru a o deschide doar atunci când omenirea va dori să renunțe la tabloul naturii pe care ni-l imaginăm astăzi și să înțeleagă cu adevărat că trebuie să se schimbe pentru a se salva pe sine și lumea.

KabTV “Prefaţă la Înţelepciunea Cabala” 16/7/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: