Nu ar trebui să interzicem libertatea de exprimare

961.1Întrebare: Au existat de zeci de ani dezbateri despre libertatea de exprimare, democrație și discursul instigator la ură.

Ar trebui să permitem discursuri răutăcioase, ale oamenilor răi?

Răspuns: Avem nevoie de asta, trebuie să învățăm din asta. Altfel, noi cei cu mintea îngustă, s-ar putea să nu înțelegem clar profunzimile naturii umane.

Comentariu: Vorbiţi despre natura umană, iar ei desigur, vorbesc despre democrație.

Răspunsul meu: Democrația este una dintre expresii.

Întrebare: Întrebarea este, mai există sau nu limite a ceea ce este permis? Iată, o persoană răutăcioasă rostește discursuri groaznice iar ei spun: „Lasă-l să vorbească, nu-i face nimic”.

Răspuns: Cred că avem nevoie şi de asta. Este nevoie să exprimați totul verbal. Și apoi…

Întrebare: Și atunci, ce vor face autoritățile care aud asta?

Răspuns: Aceasta este problema lor, cum să limiteze și să prevină ca parcursul să fie de la discurs la acțiune. Discursurile ar trebui să existe, ar trebui să le studiem, ar trebui să le percepem corect și apoi să aducem argumente împotrivă, să ne construim atitudinea pe acest lucru.

Întrebare: Trebuie să lucrez la asta, să mă ridic peste ele și în general, să construiesc toate argumentele în lupta împotriva acestor lucruri? Așa cresc?

Răspuns: Da.

Comentariu: Dacă omenirea s-ar purta așa!

Răspunsul meu: Treptat, am fi învățat ceva.

Întrebare: Primul instinct natural este de a suprima. Este firesc să suprimi imediat. Este gresit?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Spuneți-mi în acest caz, dacă vorbim despre țară, cum ar trebui să fie educați oamenii să aleagă astfel de lideri care să lucreze cu toți cei care li se opun în acest fel?

Răspuns: Oamenii ar trebui să fie incluși în discuții, să înțeleagă dependența lor de astfel de afirmații și să învețe. Trebuie să aibă dorinţa de a învăța. Dar depinde de pregătire, depinde de societate.

Întrebare: Trebuie să creștem astfel de oameni? Aceasta este educaţie.

Răspuns: Absolut.

Întrebare: Ce este în opinia dumneavoastră, o adevărată democrație?

Răspuns: Adevărata democrație este atunci când fiecăruia i se oferă posibilitatea de a se dezvolta conform înclinației sale naturale, pe de o parte. Dar pe de altă parte, el este pus într-o anumită relație cu societatea înconjurătoare, încât începe să perceapă consecințele abordării sale democratice față de sine iar toate defectele percepției sale asupra lumii îi devin rapid clare.

Întrebare: O persoană dintr-o societate democratică înțelege că eu am început și am făcut-o incorect și trebuie să mă corectez?

Răspuns: Da. Omul ar trebui să se simtă ca și cum ar fi pe un astfel de strung, pe care îl pornește, își croiește un fel de bloc și în același timp înțelege și simte prin reacția mașinii care este natura lui, în ce măsură poate continua, se poate schimba și așa mai departe.

Întrebare: Cu alte cuvinte, cum ar trebui să se ajusteze către un fel de armonie, o stare ideală?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dumneavoastră, într-un fel, ați spus acum că o persoană parcă chiar transformă societatea,. Fiecare persoană în parte. Înseamnă că sfaturile ei, dorința ei vine și lucrează? Vede unde a gresit, unde nu a gresit si se corecteaza?

Răspuns: Da. Trebuie să încercăm să creăm o astfel de societate, astfel încât fiecare să se poată modela.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/8/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed