Rădăcinile spirituale ale cuvintelor

193Întrebare: Are vreun cuvânt existent în lumea materială legături spirituale ? Nu există un cuvânt care să nu aibă rădăcina lui?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Chiar și cuvinte moderne, inventate?

Răspuns: Nu, cuvintele inventate nu au o rădăcină spirituală clară, deoarece sunt create artificial de oameni. Desigur, au un fel de rădăcină spirituală secundară sau terțiară, altfel nu ar fi apărut nimic. Totul vine din faptul că nu poți inventa nimic din nimic.

Cu toate acestea, toate combinațiile noi sunt create artificial; ele nu există în natură.

Natura are propriile sale calități inerente și din ele decurg acțiuni simple umane care ajută omul să ajungă la corectare. Deși pâinea, vinul, diverse feluri de mâncare, produse, o masă, un scaun etc., sunt lucruri artificiale, pentru că astfel de obiecte nu există în natură, ele există în procesul de corectare umană. Omul trebuie să le facă și prin urmare, prototipurile lor există în natură.

Toate acestea sunt descrise în crearea Templului, deoarece Templul reprezintă ceea ce o persoană trebuie să facă în timpul vieții sale pentru a obține corectarea completă și ascensiunea în lumea superioară. Prin urmare  tot ceea ce studiem despre lumea noastră învățăm din acțiunile descrise în Tora (Biblie).

Acestea sunt 39 de lucrări pământești: cum să cultivi copaci, să recoltezi, să prepari pâinea și fel de fel de fel de mâncăruri, să tescuieşti măsline, să faci vin, să prăjești carnea, să tratezi pieile, să scrii pe ele, să coşi haine etc. — multe procese diferite. Dar ele sunt naturale, deși în natură nu sunt inerente nouă, ca și animalelor.

Animalele nu au aceste procese. Ele trăiesc în corpul lor, mănâncă mâncare gata preparată și produc urmași, adică totul este gata pentru ele. Uneori sapă gropi sau țes cuiburi, dar lucrul acesta este foarte limitat.

Dar o mulțime de tot felul de acțiuni artificiale care sunt caracteristice unei persoane, toate sunt descrise în Tora și numai din această cauză, pentru că datorită lor ne corectăm.

Dacă facem altceva decât aceste acțiuni, atunci se încadrează deja în egoismul nostru, îl umplem. Cu toate acestea, el se întoarce la noi, trebuie să plătim pentru el și plătim scump.

Astfel se poate calcula câte acțiuni a făcut omenirea în zadar și ce a făcut în exces în istoria sa. De aceea nu a ajuns încă la corectare.

KabTV „Am primit un apel. Ce este cuvantul?” 27/02/11

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed