Să visezi sau să nu visezi?

229La știri (Inc.com): „64 de ani de date dovedesc că, cu cât copiii au visele mai mari, cu atât vor avea mai mult succes, un nou studiu arătând că măsura visării la copii contează la fel de mult pentru succesul viitor, precum IQ-ul sau mediul familial.”

„Un studiu publicat recent analizează printr-o serie de sondaje pe 17.000 de copii, efectuate de 10 ori din 1958 până în prezent și constată că, atunci când vine vorba de cât de mult obțin copiii în viață, visele mari contează la fel de mult, dacă nu mai mult decât IQ-ul sau situația socioeconomică a familiilor. …

„Amploarea viselor copiilor ajută la determinarea circumstanțelor lor viitoare – iar adulții au un rol important în modelarea acestor vise. …

„Studiul a constatat că atunci când copiii au avut obiective nerealiste în anii adolescenței, au ajuns să fie mai nefericiți la vârsta adultă timpurie, când realitatea s-a instalat…

„Datele arată că atunci când părinții și profesorii îi împing pe copii să fie mari, indiferent de circumstanțele lor actuale, copiii ridică așteptările. Iar rezultatul este un succes mai mare în carieră și fericire la vârsta adultă, indiferent de locul din care copiii încep viața.”

Întrebare: Întrebarea este foarte simplă: să visezi sau să nu visezi?

Răspuns: Dacă o persoană nu visează, atunci va fi un animal.

Întrebare: Și dacă acestea sunt vise complet nerealiste? Visele unui copil sunt oarecum aşa…

Răspuns: Chiar dacă sunt nerealiste, este totuși necesar să visezi. Nu trebuie să trăiești în vise și prin vise, ci în principiu este necesar să visezi.

Întrebare: Ce este asta? Ce dezvoltă această vizualizare a unui copil?

Răspuns: Acest lucru dezvoltă o mulțime de calități la un copil. În primul rând, să înceapă să-și imagineze viața așa cum și-ar dori să o vadă, ce trebuie să schimbe în sine și în general ce și-ar dori să schimbe în viață și în lume. Și toate acestea îl pun față în față cu lumea. Adică nu mai este doar un individ cu voință slabă și care acceptă, ci este chiar ceea ce și-ar dori să creeze în lume.

Întrebare: Deci această realitate pe care copilul o vede, vrea să se îmbunătățească și să trăiască în ea tot timpul?

Răspuns: Da desigur, măcar fă-o pentru tine, poate că nu este mai bine, dar este pentru tine.

Întrebare: De ce atunci când copiii visează nerealist, mulți devin nefericiți la vârsta de 18 ani?

Răspuns: Depinde cât de multă înțelegere are, cât de mult îşi critică visele. Aici este necesar să o luăm în mod rezonabil până la urmă.

Întrebare: Deci, la un moment dat vine gândul că acesta este doar un vis?

Răspuns: Da. Este necesar să-l antrenezi, trebuie să-i spui, să-i explici. Și trebuie să înțeleagă că există o cale lungă de la un vis până la realizarea lui. Dar în principiu omul poate implementa o parte din el.

Întrebare: La un moment dat visele încep să părăsească o persoană sau o persoană trebuie să viseze tot timpul?

Răspuns: Nu, adevărul este că omul trece prin multe etape diferite în timpul vieții sale, în principal în tinerețe, la vârsta adultă. Etapa principală este dezvoltarea hormonală atunci când este deja atras să creeze o familie sau o conexiune și așa mai departe. Și apoi există o mulțime de întrebări care îi contrazic visele anterioare, îl determină. Dar aceasta nu este o lovitură a sorţii pentru el, ci dimpotrivă. Toate acestea sunt o formă de dezvoltare.

Întrebare: Omul trebuie să continue să viseze așa până la bătrânețe?

Răspuns: Absolut!

Întrebare: Aveţi un vis?

Răspuns: Da, există un vis.

Întrebare: L-aţi păstrat atât de mult? Aţi trecut prin viata cu acest vis?

Răspuns: Nu, s-a schimbat de-a lungul vieții. Devine din ce în ce mai sobru, realist de implementat în viață. Rămâne, dar este departe de visul pe care l-am avut la început.

Întrebăre: Dacă omul se oprește, nu mai visează și totul a dispărut, ce este asta?

Răspuns: Îmi pare rău pentru el. Ce-i mai rămâne atunci în viață? Doar o pensie.

Este necesar să visezi, să-ți realizezi visul, măcar într-o formă parțială. Alege din ceea ce este real și implementează-l.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 17/7/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed