Sensul vieții este la fel pentru toată umanitatea?

Întrebare: Pe parcursul istoriei oamenii au pus întrebări despre sensul vieții. În religiile abrahamice scopul vieții este cunoașterea lui Dumnezeu, supunerea și servirea Lui; în budism, sfârșitul suferinței; în hinduism, atingerea fericirii supreme și în conformitate cu Confucius, construirea societății perfecte în asemănarea raiului.

Este interesant că știința nu studiază deloc întrebarea despre sensul vieții. Explică doar condițiile pentru apariția vieții pe Pământ.

Sensul vieții ar trebui să fie la fel pentru toată umanitatea sau toți îl au pe al lor?

Răspuns: Adevărul este că noi suntem precum copii care se dezvoltă constant și gradual în măsura în care ei cresc, punctele lor de vedere asupra lumii și vieții se schimbă. Asta este natural. Așadar, așa tratăm un copil. Ce înțelege la vârsta de cinci ani este diferit de ce înțelege el la 10, 15 și 20 de ani. Ei sunt într-un fel oameni complet diferiți. Noi vedem că în măsura în care crește un copil, conștientizarea existenței sale crește în el. La fel este în umanitate.

Așadar nu putem să vorbim despre ceva comun pentru toată umanitatea. Trebuie să îl legăm de nivelul unde se află. Dacă, de exemplu, luăm doi oameni în mod arbitrar și începem să îi comparăm, atunci întâi tu trebuie să înțelegi de ce fiecare din ei gândește și crede așa și nu altfel și doar după asta poți să formezi o atitudine corectă față de ei.

Întrebare: Deci scopul cel mai înalt al vieții umane este  să te înțelegi pe tine însuti, să recunoști că natura de asemenea nu este finită? Cu siguranță mai sunt alte scopuri mai departe?

Răspuns: În principiu, dacă înțelegem pentru ce existăm, acesta este deja un prag transcendent unde noi începem să studiem forța care ne-a creat. Aceasta este infinit mai mare decât noi. Ne vom ridica la următorul nivel al conștiinței și vom ajunge la un nivel nou.

Și ce se va întâmpla mai departe acelora care urcă la acest nivel, nu pot să spun. Asta este la fel ca, de exemplu, un copil de cinci ani care nu înțelege raționamentul unuia de zece ani și unul de zece ani care nu înțelege unul de două zeci de ani.

De pe KabTV “Abilități de management” 2/7/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: