Un adevărat profesor

528.04Comentariu: Ați spus că îi învățați pe elevi să pună întrebări corect, deoarece făcând acest lucru, le transmiteți matricea.

Răspunsul meu: Altfel este imposibil. La urma urmei, un student este doar o dorinţă neformată; nu este nimic altceva în el decât carnea fizică. Profesorul ajută la formarea corectă a acestei dorințe, astfel încât să devină potrivită pentru a primi lumina.

Un profesor este cel care te ajută să-ți formezi sau mai degrabă să-ți modelezi vasul.

Întrebare: Aţi primit o anumită matrice de la Rabash. Cât de asemănătoare este cu cea pe care o aduceţi studenților dvs.? Sau sunt complet diferite?

Răspuns: Această matrice este universală, este una: asemănarea cu lumina, calitatea dăruirii. Apoi fiecare student o personalizează pentru el însuși. Eu doar îl învăț cum să facă asta, îl împing dintr-o parte, apoi din cealaltă parte: fă așa, fă așa și așa.

Chiar și studenții unui artist sau muzician încă pictează sau cântă în felul lor. Dacă este un Maestru cu „M” mare, el îi învață cum să-și arate talentul, particularitățile și individualitatea. Nu le impune matricea pentru a se imprima în ei. În primul rând, este imposibil. În al doilea rând, acesta nu este un profesor, ci un fel de caporal în armată.

Un profesor este cel care ajută elevul să se dezvolte individual.

Întrebare: Cum are loc procesul de dezvoltare individuală a elevului? Ce faceţi mai exact?

Răspuns: Există o muncă sistematică zilnică. Vedem că durează ani.

În procesul muncii spirituale, elevilor li se oferă niște influențe plăcute sau neplăcute, poate un exemplu personal – în mare parte negative și nu pozitive – pentru ca ei să vadă că și eu sunt așa: obosesc, tratez pe cineva rău sau altceva.

Pe scurt, elevului trebuie lăsat liberul arbitru, un loc pentru îndoială, un loc pentru reflecție: de ce este așa și nu așa, are dreptate sau greșeşte – atât în ceea ce privește profesorul, cât și în privința lui însuși. El trebuie învățat să îndrăznească, să se îndoiască și să facă greșeli.

KabTV „Am primit un apel. Cum să devii un guru?” 23.09.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed