Viața în restricția pe care nu o simțim

294.1ARI a elaborat problema primei restricții în primele capitole ale acestei cărți. Aceasta este o chestiune foarte serioasă (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, capitolul 1, observația interioară, punctul 9).

Prima restricție este cea mai importantă chestiune, deoarece este vorba despre restricționarea folosirii egoismului. Întreaga creație începe cu asta.

Adică, prima restricție este o restricție a intenției, o interdicție de a primi de dragul propriu, ceea ce se numește Țimțum Alef.

Întrebare: Există legi fizice care corespund acestei restricții? Se manifestă cumva în lumea noastră?

Răspuns: Nu, nu se poate manifesta în lumea noastră. Altfel, am vedea o lume diferită. Lumea noastră este construită pe egoism absolut în diferitele sale variații.

Comentariu: Dar am citit că nu există nimic în lumea noastră care să nu aibă rădăcină spirituală.

Răspunsul meu: Rădăcina, dar nu echivalența.

Întrebare: Atunci ar trebui să existe o ramură a acestei restricții în lumea noastră, deoarece această lege trebuie să se manifeste cumva?

Răspuns: Această lege se manifestă, dar în așa fel încât să nu o simțim. Suntem în restricție absolută, dar nu simțim că ne împiedică sau ne îngrădește pentru că nu simțim nimic opus. Există o singură dorință în noi – să primim, să ne folosim intenția egoistă.

Întrebare: Suntem într-adevăr în restricție? Primim de dragul nostru pentru întreaga noastră viață.

Răspuns: Tocmai aceasta este viața în restricție. Primim de dragul nostru, dar nici măcar nu simțim că o facem doar pentru noi înșine.

Adică, prima etapă a dezvoltării spirituale a omului constă în înțelegerea faptului că el primește cu adevărat de dragul său și este opus Creatorului. Acesta este ceea ce îl oprește. Începe să se gândească: „Cum pot scăpa de această limitare?”

Întrebare: Ce alte tipuri de restricții există?

Răspuns: O restricție privind primirea plăcerii. Nu este nimic altceva. Este necesar doar să înțeleg că trăiesc în plăcere pentru mine și trebuie să încep să o restrâng.

Din emisiunea KabTV „Studiul celor zece sefirot (TES)” 30.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: