“Care este diferența dintre termenii „Dumnezeu” și „Creator”?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este diferența dintre termenii „Dumnezeu” și „Creator”?

Doctor în Filozofie și Cabala, Academia Rusă de Științe (absolvent în 2005) Autorul are 1,4 mii de răspunsuri și 4,3 milioane de vizionări de răspunsuri 22 iunie

Cuvintele „Dumnezeu” și „Creator” trezesc sentimente diferite.

Religiile, credințele și oamenii în general se raportează mai ușor la cuvântul „Dumnezeu”, ca la o anumită putere care umple golul din jurul nostru care există în afara noastră.

Creatorul însă, creează lumea, pe noi și tot ce este în noi în fiecare moment, ceea ce ne trezeşte nevoia de a reacționa moment de moment la o astfel de influență. Calibrând reacțiile noastre într-un anumit fel, putem ajunge să percepem că suntem creația Creatorului și că Creatorul este o singură forță de dăruire eternă și perfectă care ne-a creat pentru un anumit scop.

În ebraică cuvântul pentru Creator este „Boreh” care este o combinație de două cuvinte: „Bo” („vino”) și „Reh” („vezi”). Adică Creatorul este un nume extins care implică participarea noastră dinamică pentru a ajunge la revelarea Creatorului.

Prin urmare „Creator” este un termen care ne obligă mai mult decât „Dumnezeu”. Creatorul așteaptă ceva de la noi. Ce așteaptă Creatorul de la noi?

Este faptul că descoperim dependența noastră completă de Creator, că numai Creatorul ne poate face egali cu El și că vom începe să cerem corectări de la El – pentru a inversa natura noastră egoistă în natura Sa dăruitoare.

Îi putem cere Creatorului să facă ceva și El o face. Adică pe de o parte suntem neputincioși ca personajele din scenariul Creatorului, dar pe de altă parte suntem în control: că fără ruga și cererea noastră, nu am putea niciodată să ajungem la o revelare a eternității și perfecțiunii Creatorului.

Cum îi putem cere Creatorului să facă ceva?

Este ca atunci când copiii mici cer ceva de la părinții lor, se încăpățânează să rămână cu cererea lor indiferent de câte ori părinții le spun „nu”. Această cerere continuă către Creator ne conduce într-o stare pe care cabaliştii o numesc: „Fiii mei m-au învins”. Apoi începem să simțim că suntem copiii Săi și că El ne-a creat tocmai pentru a dezvolta o astfel de relație cu El.

Bazat pe „Ştiri cu Dr. Michael Laitman” din KabTV cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 28 aprilie 2022 și pe 22 mai 2023. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: