“Ce a făcut Dale Carnegie?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce a făcut Dale Carnegie?

Dale Carnegie a fost un psiholog, orator și autor american. A avut un impact semnificativ asupra multor vieți prin învățăturile sale inspiraționale și cărți dintre cele mai bine vândute. Un element de bază în domeniul literaturii de dezvoltare personală, cea mai cunoscută carte a lui Carnegie “Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii” s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume și continuă să fie o resursă de bază pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare interpersonală. Prelegerile și seminariile lui Carnegie au atras mulțimi mari de oameni dornici să obțină informații despre creșterea personală și abilități mai bune de comunicare.

În mod semnificativ s-a dovedit că cel mai important promotor din America al optimismului și entuziasmului neclintit a experimentat o perioadă de depresie și singurătate spre sfârșitul vieții sale. După ce a fost diagnosticat cu cancer limfatic, Dale Carnegie a fost copleșit de sentimente de tristețe și izolare. Aceste sentimente au fost agravate de absența unor prietenii apropiate într-o asemenea perioadă provocatoare. În ciuda faptului că învățăturile sale subliniau importanța conexiunilor sociale și valoarea menținerii unor relații puternice, el s-a trezit lipsit de sistemul de sprijin pe care l-a susținut de-a lungul carierei sale.

Ironia situației sale este greu de ignorat. În timp ce Carnegie a oferit îndrumări și inspirație pentru milioane de oameni, cărțile și prelegerile sale nu i-au oferit imunitate față de lupta cu singurătatea și nefericirea. Ea arată limitele pe care le pot atinge astfel de învățături, care se bazează pe psihologie. Deși Carnegie a avut dreptate în a sublinia importanța relaţiilor semnificative și a reţelelor sociale puternice, avem nevoie de mai mult decât psihologie pentru a obține o conexiune adevărată și fericire.

La urma urmei ne naștem egoiști, dorind să ne bucurăm numai pentru propriul beneficiu, iar psihologia măsoară totul numai în cadrul naturii noastre egoiste. De aceea în ciuda faptului că folosim cele mai bune trucuri psihologice, putem rămâne singuri și izolaţi atunci când avem cea mai mare nevoie de ceilalți. La fel, ne putem îndepărta cu ușurință de ceilalți atunci când nu mai avem beneficii din partea lor.

Pe măsură ce îmbătrânim, puterile noastre egoiste slăbesc și treptat se dizolvă. Când pierdem toate dorințele, corpul moare. Circumstanțele exacte ale morții lui Dale Carnegie rămân incerte. O declarație oficială a lui Dale Carnegie & Associates arată că a murit din cauza limfomului Hodgkin, dar se zvonește că s-a sinucis. Mai târziu Irving Tressler a scris “Cum să-ți pierzi prietenii și să te înstrăinezi de oameni” ca o parodie neautorizată a cărții clasice a lui Carnegie și s-a sinucis. La fel ca mulți alții amândoi au părăsit lumea dezamăgiți și singuri.

Toți murim singuri. Înainte de moarte oamenii se simt complet sfâşiati și detașați de ceilalți. Cunoștințele și expertiza lui Carnegie au fost insuficiente pentru a-l ajuta. Dezvoltarea conexiunilor durabile necesită atragerea forței pozitive care există în natură, care vine prin înțelegerea adusă de înțelepciunea Cabala.

Oamenii care studiază Cabala pot deveni legați cu creația, cu sufletele (prezent, trecut și viitor), deasupra timpului și dincolo de chestiunile acestei lumi. Nici chiar moartea corpului fizic nu întrerupe o astfel de conexiune. Cabala ne permite să dezvoltăm un suflet și să relaționăm cu ceilalți într-o manieră foarte apropiată și pozitivă – ca părți ale propriului nostru suflet. O astfel de apropiere are loc prin urcarea pe scara spirituală, ridicându-ne astfel la o stare de conexiune și fericire absolută.

Dacă cineva nu reușește să atingă o astfel de stare în viața actuală, corpul moare și părăseşte această lume așa cum a intrat în ea – fără nimic. Dorința de a ne bucura din nou se îmbracă în alte corpuri materiale, și continuă astfel de reîncarnări până când atingem scopul final.

Cabaliștii nu simt moartea. Sufletul este etern, iar atunci când dobândim conexiunea cu el nu mai suntem legați de spațiu și timp. Atunci vedem viața în această lume ca un mijloc către o realitate infinit mai bună, care în prezent ne este ascunsă. O putem simți doar atunci când dobândim forța pozitivă a dăruirii și a iubirii care există în natură. Vedem apoi cum forța dăruirii și a iubirii umple totul și toată lumea este inclusă în ea. Putem apoi să ieșim din cuștile singuratice ale ego-urilor noastre individuale, care ne țin separați și singuri în ciuda eforturilor noastre de „a câștiga prieteni și a influența oamenii”.

Bazat pe „Știri cu Dr. Michael Laitman” din KabTV, 5 iunie 2023. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: