“Ce a făcut Einstein cu adevărat atât de grozav în ajutorul umanităţii?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce a făcut Einstein cu adevărat atât de grozav în ajutorul umanităţii?

Einstein nu a făcut nimic pentru a ne ajuta.

Mai mult, el a ajutat la construirea bombei atomice și ne-a spus că există calități în lumea noastră pe care nu le putem înțelege.

Ar fi fost mai bine dacă el și ceilalți fizicieni nucleari nu ar fi făcut nimic. Ne putem înțelege bine fără energie nucleară și desigur fără bombe atomice. Cu toate laudele pe care le primește Einstein nu avem nevoie de ceea ce ne-a adus el.

În general cred că știința secolului XX nu a adus niciun beneficiu omenirii. Nu vreau să-i neg realizările, pentru că știința a făcut destul de multe. Problema este că inovațiile și realizările noastre științifice s-au întors împotriva noastră.

Într-adevăr nu muncim la fel de mult ca în trecut. Ne-am făcut tot felul de aparate și unelte care ne oferă mai mult timp liber. Dar ce facem cu timpul nostru liber sporit? Aducem din ce în ce mai multe necazuri și preocupări asupra noastră și epuizăm tot mai mult pământul de resursele sale naturale.

Nu văd oameni mai fericiți ca urmare a progresului nostru științific. Oamenii obișnuiau să se implice în activități mult mai constructive din punct de vedere emoțional și mental. Obișnuiam să petrecem mai mult timp ascultând opere mari de muzică, mergând la teatre și citind romane groase și alte literaturi. Astăzi atenția oamenilor a scăzut drastic și ne aflăm mai mult cu capul în jos, explorând telefoanele, derulând fără minte în fluxurile noastre de rețele sociale.

Avem mult mai multă depresie, singurătate, anxietate, stres, abuz de droguri și sinucideri decât oricând. S-ar putea să existe o iluzie că am devenit mai fericiți prin faptul că nu trebuie să muncim la fel de mult ca în trecut, dar vedem că mai puțină muncă și mai mult timp de lux nu echivalează cu mai multă fericire.

Deși Einstein a fost sincer în eforturile sale de a crea o lume mai bună, văd că el și mulți ca el nu au reușit să ne facă oameni mai fericiți.

Spun toate acestea în ciuda faptului că îmi place și încurajez știința. Problema științei nu este știința în sine, ci amestecarea ei cu egoismul uman, în care dorim să folosim știința în scopul de a-i depăși, de a-i concura, de a-i manipula și de a-i exploata pe alții. Această calitate egoistă a omului a transformat descoperirile lui Einstein în crearea unei bombe atomice. Prin urmare mesajul aici nu este să eliminăm știința, ci că ar trebui să dezvoltăm știința după ce corectăm ego-ul uman. Mai întâi trebuie să ne corectăm, adică să învățăm cum să inversăm intenția noastră înnăscută pentru propriul beneficiu în detrimentul celorlalți și al naturii, altfel vom folosi știința și orice fel de inovație pe care o facem în detrimentul nostru.

Dacă ar fi posibil m-aș întoarce de bunăvoie la vremea lui Einstein și în loc să dezvolt știința aș introduce o educație de îmbogățire a conexiunilor care ne ghidează asupra modului de a corecta ego-ul uman. Numai după ce dezvoltăm cadre pentru a relaționa pozitiv unul cu celălalt peste dorințele noastre înnăscute de a exploata și abuza pe alții, ar trebui să lăsăm știința să se dezvolte.

Știința ar fi de folos umanității. Ca rezultat al educației de îmbogățire a conexiunii, am ajunge să simțim omenirea ca familia noastră. Cercetările noastre nu vor duce niciodată la crearea de arme și bombe atomice pe care să le folosim pentru a aduce distrugere în masă și anxietate omenirii. Am căuta doar cum să creăm lucruri care să-i facă pe oameni mai fericiți, mai încrezători și mai siguri prin creșterea conexiunii noastre pozitive unul cu celălalt, peste pulsiunile noastre egoiste dăunătoare.

Bazat pe videoclipul „Conversații cu Michael Laitman” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 13 mai 2015. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: