Ce este Viața și Moartea?

712.03Există viață după moarte și poate fi numită cu adevărat viață? Aceasta este o întrebare care îi îngrijorează pe mulți. Aș pune întrebarea într-un mod diferit: putem numi realitatea noastră în care suntem acum viață, exact? Este scris că nu se numește viață.

De unde știm că trăim? Suntem într-un fel de vis și visăm că trăim, ne învârtim, conducem, zburăm, adică realizăm multe acțiuni. De fapt, așa-numita „viață” este doar o formă de existență a materiei proteice. Totul depinde de ceea ce se consideră viață.

Existența noastră este foarte limitată și primitivă. Suferim constant de limitări și schimbări și suntem nemulțumiți de o astfel de viață care nu ne aduce bucurie. Aceasta este viata sau nu? Până nu știm ce este viața reală, nu putem răspunde la această întrebare.

Deci, ce este moartea? Este doar când mă opresc să respir sau când procesele biologice din corpul meu se opresc? Este puțin probabil ca viața să se limiteze doar la asta.

Știința modernă dezvăluie alte forme de viață în alte părți ale universului. Se dovedește că și asta este viață. Și dacă coborâm mai departe în adâncurile oceanului, o duzină de kilometri, vom găsi viață și acolo. Unele forme de viață neobișnuite au fost găsite pe Lună.

Prin urmare, este o mare întrebare: Ce este viața și ce este moartea? Dacă vorbim doar despre forma proteică, care stă la baza corpului nostru, atunci suntem limitați de faptul că viața este o formă de existență a materiei proteice. Se dovedește că dacă nu există proteine, nu există viață. Astfel, ne limităm foarte mult.

Știința Cabala definește viața nu ca o formă de existență a materiei proteice, ci ca o persoană existentă în calitatea dăruirii.. Aceasta înseamnă că el iese din egoismul său și există în afara lui.

Iar moartea este separarea de a exista în dorința cuiva de a se bucura, în egoism. Când un egoist încetează să primească împlinire egoistă, pentru el este moarte.

Dar în lumile spirituale, la toate nivelurile, nu forța de primire acționează ca în lumea noastră, ci forța dăruirii. Atingerea acestei forțe de dăruire se numește viață spirituală, iar atingerea forței de primire se numește viață materială.

Trăim cu forța de primire cu care ne naștem. Cu toate acestea, avem ocazia să trecem de la forța primirii la forța dăruirii. Prin urmare, ni s-a dat știința Cabala, care explică cum să câștigăm a doua forță, forța dăruirii, și să trăim în ea. Atunci vom putea înțelege ciclurile sufletelor pentru că ne vom putea schimba, ne vom transforma de la o stare la alta prin forța dăruirii și, astfel, ne vom apropia de realitatea superioară, adevărată.

KabTV “Lumea” 9/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: