Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 10

546.03În contradicție cu categoria adevărului

Baal HaSulam „Pacea în lume”: O persoană din societate muncește într-o oră de muncă, din cauza slăbiciunii sale, mult mai mult decât altul care lucrează două ore sau mai mult.

Și aici este și o chestiune psihologică, deoarece cel care este foarte leneș din fire se epuizează într-o oră mai mult decât prietenul său în două ore sau mai mult. Conform perspectivei adevărului evident, nu ar trebui să obligăm o parte a societății să muncească mai mult decât cealaltă parte pentru satisfacerea nevoilor vieții lor. Dar, într-adevăr, cei puternici și agili în mod natural beneficiază de munca altora și îi exploatează cu răutate împotriva atributului adevărului, deoarece lucrează foarte puțin în comparație cu cei slabi și leneși din societate.

Problema este că un individ puternic și deștept exploatează societatea atunci când lucrează mai puține ore. Dacă este harnic și sârguincios, nu depune eforturi interne și morale profunde pentru a face aceeași muncă ca și individul slab și leneș.

De exemplu, un copil vine la școală pentru a învăța și stă liniștit timp de cinci ore la rând pentru că îi pare interesant ceea ce spune profesorul. Alături de el, este un copil neliniștit care nu poate sta nemișcat nici măcar zece minute. Practic explodează și nu știe ce să facă.

Cum ne putem aștepta la aceleași eforturi de la amândoi? Sunt diferiți prin natură. Cine va măsura acest lucru? Așa este pe tot parcursul vieții noastre.

Un alt exemplu este o persoană care nu uită să-i cumpere soției un buchet de flori în fiecare săptămână, în timp ce singura dorință a altui individ este să meargă la pescuit, dar soțiile lor așteaptă același lucru. Soția pescarului nu ține cont că va fi un efort mare pentru el chiar dacă îi cumpără flori o dată pe lună, în timp ce pentru celălalt nu e mare lucru și o face automat.

Cum putem cere același lucru de la amândoi dacă sunt diferiți prin natură?

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV din 28.07.19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed